Inom en snar framtid kommer du som hotellgäst själv kunna bestämma hur ditt hotellrum ska se ut. Du ska alltså kunna vakna upp till en soluppgång med riktigt solljus, trots att regnet öser ner utanför och det faktum att rummet du vaknar upp i inte har ett enda fönster…

Ett hotellrum på HOBO
Än så länge är detta ett vanligt hotellrum på HOBO.

Rum utan fönster


Låt oss vara ärliga, allt startade på grund av att vi har en del hotellrum utan fönster. Vissa ser det som något negativt, men det gör inte vi. Tack vare Embed Project kommer du snart kunna spendera en natt i ett hotellrum där du helt och hållet bestämmer din omgivning. Med hjälp av ny teknik kan du förvandla väggar, tak, kanske även golv till vad du vill! Det är din fantasi som sätter gränserna.


Kan vem som helst vara med och bestämma hur rummen ska se ut?


För att förklara detta så enkelt som möjligt kan vi säga att det är en video som spelas på hotellrummets väggar och tak. Och ja, tanken är att Embed Project ska vara en öppen plattform där alla kan bidra med innehåll till dessa videos. Allt från globala företag till konstnärer, studenter och videospelsutvecklare.Först ut – HOBO


Projektet kommer att testas och utvecklas på HOBO i Stockholm. HOBO öppnades den 23 mars 2017 och ligger på Brunkebergstorg, granne med At Six och TAK. Det är Strawberry avdelning Future Business, som har hand om projektet, de har haft event på hotellet där de visat upp hur det kan se ut i våra fönsterlösa hotellrum i framtiden. Följ med på deras Facebook-sida, för att inte missa nästa event.


Future Business


Future Business, Strawberry innovationsavdelning, består av ett gäng smarta, tekniska och nyfikna personer vars uppgift är att bl.a. titta på nya teknologier för att se om och hur dessa kan implementeras i hotellbranschen. De ska kort och gott förenkla och förgylla våra gästers vistelser med hjälp av ny teknik. Embed Project gör de i samarbete med bl.a. KTH, Kungliga tekniska högskolan, och designbyrån Barkas.


Läs mer om Future Business projekt Embed här.