När Strawberry införde munskydd för personal med direktkontakt med gäster mottogs det med blandade känslor. Nu, 8 månader senare, är attityden en helt annan. En omfattande undersökning är gjord och det är nu bestämt att man fortsätter med munskydd efter pandemin också! Läs intervjuer med hotellpersonal och de nya reglerna gällande husdjur på hotell.

1 April - girl in lobby

Slipper klistra på ett falskt leende igen


“Karl”, 28, Bartender


Karl har jobbat som bartender i snart 3 år och var skeptisk till munskydden till en början men vande sig efter bara någon vecka.


Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att inte jobba med munskydd. Tro det eller ej, men det är otroligt skönt att slippa klistra på en falskt leende varje gång en gäst ska beställa en öl eller kommer och behöver hjälp med något. Ett extra plus är att jag slipper känna mina kollegors dåliga andedräkt, och de slipper se mina rödvinständer, berättar Karl och fortsätter efter att vi kollade frågandes på honom: It’s always wine o’clock somewhere, isn’t it?


Karl berättar även om jublet från gästerna när de för någon vecka sedan introducerade de specialdesignade munskydden med hål för sugrör.


1 April - "Karl"Supersmidiga, slipper jag kladda med händerna i ansiktet när jag ska dricka. Ett litet minus är bara att rödvin inte smakar lika gott genom ett sugrör…


Karl vill vara anonym och heter egentligen något annat.


Sparar väldigt mycket tid på morgonen


Malin Lindberg, 32, Receptionist


1 April - "Malin"
Karls kollega heter Malin och jobbar i receptionen. Hon tillägger:


Det är också väldigt skönt att slippa lägga så mycket tid på att sminka sig. Räcker med lite mascara och sen är jag klar, kan sova 20 minuter extra på morgonen.


Malin berättar också hur gästernas reaktioner har gått från negativa till positiva väldigt snabbt.


Våra gäster var skeptiska till en början, men när vi förklarade alla fördelar med munskydd och när de insåg att det endast gäller hotellpersonalen och inte dem själva blev de genast positiva.


Malin Lindberg ville inte vara anonym och heter just Malin Lindberg även i verkligheten.


Kan bo på hotell hur mycket som helst utan att behöva vaccinera mig


Amanda Claesson, 33 år, Hotellgäst


1 April - "Amanda"Amanda känner sig säker och trygg när hotellpersonalen bär munskydd.


Älskar de nya munskydden med hål för att kunna dricka. Älskar också att hotellpersonalen alltid har munskydd på sig, då kan jag bo på hotell hur mycket jag vill utan att behöva vaccinera mig. Säger Amanda, tar en klunk vatten och fortsätter: Jag är bara här för att slippa min familj en stund, kolla på tv och äta hotellfrukost. Me-time, som jag kallar det. Om jag möts av ett leende eller ett munskydd i receptionen kvittar för mig, jag vill ändå checka in själv i appen. Berättar Amanda som njuter av sista minuterna innan avresan hem till familjen igen.


Vi hann tyvärr inte fråga om Amanda ville vara anonym eller inte.


Först i Europa med munskydd för hundar


Eftersom hunden är människans bästa vän vill vi göra allt för att skydda även dem. Därför finns även hundskydd (munskydd skapta för att passa din lurviga väns nos) att köpa i alla våra receptioner. På våra hotell rekommenderar vi hundskydd på alla hundar som inte kan hålla 2 meters avstånd från andra hundar. Mindre hundar som bärs i dyra designerväskor med god ventilation behöver inte bära hundskydd.


1 April - Dog


Först i världen med munskydd för vänsterhänta


I en värld där allt är anpassat för högerhänta har vi tillsammans med The Leftorium i USA lanserat ett munskydd för vänsterhänta. Dessa munskydd är mycket enklare att ta av och på för just vänsterhänta. Tack vare innovativ design slipper de annars förbisedda vänsterhänta problem som musarm samt trasslig och glappande högersida på munskydden.


Vi jobbar även mot att bli ledande på marknaden med munskydd som ändrar färg när de blir utsatta för uv-strålning. Mest för skojs skull men också för att enkelt få en indikation på hur vädret kommer att bli under dagen. Lite uv-strålning betyder grått och trist väder. Vi ser redan en stor efterfrågan i det yngre segmentet.




Tips på hur du får din hund att acceptera hundskyddet: Som vanligt behöver du lugnt och sansat vänja din hund till det nya föremålet. För en av våra lurviga gäster gick det bra att först bära hundskyddet som huvudbonad, för att sedan trä den sakta ner mot nos och mun. Fungerar inte det kan ni alltid smeta lite leverpastej inuti hundskyddet.


1 April - Dog 2