strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Rendering, a restaurant at a new hotel.

Breaking News: Ny hotellkedja i Strawberry

För första gången på 30(!!!) år, välkomnar vi en sprillans ny hotellkedja till familjen! Tillsammans med fastighetsinvesteraren Slättö ska en hotellkedja med inriktning på strategiska platser, hållbarhet, tillgänglighet och kvalitet skapas. Har du redan svårt att skilja på våra olika hotellkedjor i Strawberry? Grattis, nu blir det ännu svårare! Men det är det värt såklart, för vem vill inte ha ett ännu större urval av hotell?

 • Hotellkedjan kommer ha målgrupper som bilburna resenärer, idrottslag och människor som tillfälligt eller för en längre period behöver ett boende. Tanken är att vi ska fylla en lucka som idag finns i den nordiska hotellmarknaden.

 • De nya hotellen ska ha stort fokus på design, hållbarhet, digitalisering, effektivitet och erbjuda konkurrenskraftiga priser.

 • I tillägg till hållbarhetsfokuset har hotellkedjan även stora ambitioner för tillgänglighet!

 • Den nya hotellkedjan, som enbart kommer att bestå av nybyggda fastigheter, blir ett komplement till de fyra kedjorna som redan är en del av Strawberry: Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® och Clarion Collection® Hotel.

“Med den nya hotellkedjan försöker vi utmana bilden av att stoppen längs vägen är någonting tråkigt och nödvändigt, och istället se det som tillfället att ladda om och njuta.”

Petter Stordalen

Första hotellet går till *trumvirvel*... Sverige!

Eller mer specifikt, Sveriges västkust. Det är nämligen i sommarstaden Falkenberg som det första hotellet beräknas stå klart Q2 2025, med totalt 151 rum.

– Vi är otroligt förväntansfulla inför öppningen av det första hotellet nästa år och menar att vi presenterar någonting nytt i ett segment som varit bortglömt under lång tid, säger Petter Stordalen, ägare av Strawberry.

Inom de kommande 10 åren planeras det att, tillsammans med Slättö, addera minst 20 hotell till den nya hotellkedjan.

Rendering of a new hotel in Falkenberg.

Ambitioner? Höga, såklart.

För att nå de höga ambitioner som finns gällande hållbarhet är strävan att bygga så mycket som möjligt i trä, använda sig av förnyelsebar energiproduktion – som solceller och bergvärme, bli mer resurseffektiv genom olika digitala lösningar och ha en stark miljöcertifiering.

Slättö är en fastighetsinvesterare med fokus på Norden som ser hotellsatsningen som ett komplement till bolagets investeringssegment inom bostad, lätt industri, logistik, och samhällsfastigheter.

– Hotell behöver konstant utvecklas för att attrahera en bred målgrupp. Den nya hotellkedjan ska byggas som en mångsidig servicedestination för att möta nya marknadstrender och behov, säger Erik Möller, Head of Hotels på Slättö.

Vår ägare, Petter Stordalen, är exalterad över att få erbjuda våra framtida gäster en bekväm och trevlig vistelse på våra nya hotell, såväl i hotellrummet som utanför.

– Ambitionen är att utöver en säng och en frukost erbjuda nyttig lättillgänglig mat, förstklassigt gym och dessutom snabbladdning av bilar genom bra och innovativa partner. Gästernas behov kommer att få styra vad vi fyller hotellen med och vilka partner vi kommer ingå samarbeten med, säger Stordalen.

Vi ser fram emot att välkomna er på våra nya hotell nästa år när ni är ute och reser, eller på en fotbollscup eller bara behöver ett hem för de kommande veckorna. Oavsett är du välkommen till… piiiiip. Nej, juste, namnet får ni inte reda på än.

Rendering, a restaurant at a new hotel.

Fakta

 • Hotelloperatör: Strawberry
 • Hotellkedjans namn: Unknown (inte ens Petter Stordalen vet)
 • Fastighetsägare: Slättö och Strawberry Fields
 • Arkitekter: Mod Arkitekter
 • Geografi: Utanför stadskärnor och nära eller i direkt förbindelse med avfarter till de större vägarna.
 • Fokus på hotellen: Kort & långtidsboende, restaurang, drive-through, lounge, co-working, gym och snabbladdning av elbilar.

För mer information kontakta:

 • Daniel Stenbäck, Chief Development Officer Strawberry, +46 70 16 16 806
 • Erik Möller, Head of Hotels Slättö, +46 70 77 33 565

Senaste artiklarna