I dag öppnar Quality Airport Hotel™ Gardermoen dörrarna efter ett års renovering och utbyggnad. Det funktionella och toppmoderna konferenshotellet har blivit ännu större och återuppstår i en splitter ny skrud med 455 vackra hotellrum, toppmodern konferensanläggning, restaurang och bar.

Atrium på Quality Airport Hotel Gardermoen
Atriumet på nya och förbättrade Quality Airport Hotel Gardermoen.

Quality Hotels nya flaggskepp


Totalrenoveringen och utbyggnaden av Quality Airport Hotel Gardermoen påbörjades i februari 2017, och ett år senare har dörrarna åter öppnats till Quality Hotels nya flaggskepp vid Oslo Flygplats med gäster, tårta och storstilat besök. Hotellet har utökats med 7 000 kvadratmeter och omfattar 455 rum, stora och ljusa lounge-områden, toppmoderna konferensanläggningar, à la carte-restaurangen The Social Bar & Bistro,  en kaffebar och en state-of-the-art träningslokal – allt på ett våningsplan!


– Efter utbyggnaden har Quality Airport Hotel Gardermoen blivit ett flaggskepp för en av Nordens största hotellkedjor, Quality Hotel. Det är vi ofantligt stolta över! Med alla faciliteter på ett och samma plan kan vi erbjuda helt ny logistik och leverera en otroligt effektiv kvalitetsprodukt till våra gäster. Under renoveringen har vi låtit oss inspireras av platsens norska natur som finns precis utanför dörren – och resten av världen endast några minuter bort, säger Anne Margrethe Tveit, hotelldirektör på Quality Airport Hotel Gardermoen.


Hotelldirektör på Quality Airport Hotel Gardermoen, Anne Margrethe Tveit. Foto: Jonas Berglund


Inredningsdesignen är inspirerad av naturen och det nordiska


Inspirationen till inredningen på det nyöppnade hotellet är hämtat från naturen och det nordiska, där lugna mörka ytor bryts med naturliga detaljer i trä och gröna zoner. Samtidigt har man passat på att införliva element som drar mot det internationella när man har inrett hotellrummen, restaurangen och hotellets bar, ‘Granbar’.


Grönt och fint i den nya restaurangen på Quality Airport Hotel Gardermoen.


Frukosten med många ekologiska alternativ serveras i hotellets restaurang. Foto: Jonas Berglund


Samtliga hotellets faciliteter ligger på ett och samma våningsplan! Foto: Jonas Berglund


Quality Hotel™ ingår i Strawberry och är en av Nordens största hotellkedjor, med över 60 konferens- och familjehotell spridda över Norge, Sverige och Danmark. Alla hotellen är certifierade enligt ISO 14001 hållbarhetsstandard.

Atrium på Quality Airport Hotel Gardermoen

Fakta om Quality Airport Hotel Gardermoen:

  • Antal rum: 455
  • Konferens: 25 flexibla mötesrum / 500 m2 utställningsområde / 700 m2 kongressal
  • Restaurang och barer: A la carte-restaurang med Brasserie X (Quality Hotel-kedjans signaturkoncept), GranBar (bar) med shuffleboard
  • Faciliteter: Träningslokal inomhus
  • Parkering: 300 parkeringsplatser
  • Arkitekt: Scenario
  • Utbyggnaden och totalrenoveringen utfördes tillsammans med fastighetsägaren KLP Eiendom.