Äntligen är nyheten ute! Vi fördubblar hotellutbudet i Nordnorges kulturhuvudstad, Harstad, med ett nytt Quality Hotel™ som öppnar hösten 2022. Det 40 meter höga hotellet blir stadens högsta byggnad när det står klart.

datarendering-quality-hotel-harstad
Det nya hotellet planerar att stå klart under 2022.

Det är många spännande saker som händer i och runt om Harstad nu, och i utvecklingen av den nya stadsdelen vid Kaarbøkvarteret har det sedan länge varit planerat för ett nytt hotell längs med vattnet i den nordnorska kulturhuvudstaden. Nu står det klart att det nya hotellet blir ett Quality Hotel™.

Vi på Quality Hotel™ är mötesexperterna i Norge. Nu intar vi även Nordnorges kulturhuvudstad med vår unika personlighet och servicekultur, där gästerna kan komma till konferensen som deltagare och återvända hem som vinnare. Vi vill ge Harstadborna ett nytt vardagsrum för både de små och stora tillfällena och en mötesplats som förenar hela staden, säger Fredrik Ekelund, Senior Vice President på Quality Hotel™.

Hurtigruten ship in Harstad Hotellet kommer att byggas ute i havet och blir närmsta granne till Hurtigrutakajen i Harstad.

Det nya hotellet vid havet

Planen är att byggnaden ska stå klar hösten 2022 med 180 hotellrum samt restaurang och bar med uteservering vid vattnet. Quality Hotel™ är experter på konferenser och möten, och då är det en självklarhet att det nya hotellet kommer få flexibla konferensfaciliteter med bland annat en stor sal på 400 kvadratmeter med plats för 700 konferensgäster.

När vi såg planerna för hamnen i Harstad stod det klart för oss att det här är något vi måste vara med på. Att ta något till “nya höjder” är en klyscha, men i det här fallet är det faktiskt sant. Vi ska vara en del av det som ska bli Harstads högsta byggnad med ett helt nytt hotell. Det ligger inte bara vid vattnet, utan ute i själva havet. Det blir 40 meter högt, med en spektakulär utsikt, lovar Petter A. Stordalen, grundare av Strawberry.

Sedan tidigare har vi hotellet Clarion Collection® Hotel Arcticus som ligger centralt vid den gamla hamnen i Harstad.

datarendering-quality-hotel-harstad

Fakta om det nya hotellet i Harstad

– Hotellet kommer ligga längs med havet i Kaarbokvarteret i Harstad – 40 meter högt – det blir den högsta byggnaden i staden

  • 180 hotellrum
  • Konferensrum och stor sal på 400 kvm, med plats för 700 konferensgäster
  • Gym, restaurang och bar med uteservering
  • Utvecklare: Kaarbø Utvikling AS