Inspireras du av inredningen, konsten och textilierna när du bor på hotell? Här kommer 4 enkla tips på hur du kan inreda för att få den där hotellkänslan hemma. Till vår hjälp har vi Joel Lindblad, Style Manager på Clarion Grand Hotel i Helsingborg, som i samarbete med Furniturebox tog inredningen till en ny nivå.

Ett vackert och lyxigt sovrum med dubbelsäng på Clarion Grand Hotel Helsingborg

I samband med renovering av hotellrummen på Clarion Grand Hotel Helsingborg väcktes idén om ett samarbete med inredningsföretaget Furniturebox som med sitt sinne för inredning uppdaterade sviten till en sann hotelldröm. Joel Lindblad, Style Manager på Clarion Grand Hotel i Helsingborg valde ut sina inredningsfavoriter från inredningsföretagets enormt sortiment med prisvärda designprodukter, och delar nu med sig av sina bästa tips för att lyckas att skapa hotellkänslan hemma.

Inred efter huset

Grundidén för inredningen i sviten på Clarion Grand Hotel är att skapa Grand-känslan. Hotellbyggnaden har funnits på platsen i över 100 år och att inreda med inspiration från den tiden gör att helheten hänger ihop. Takkronor och fiskbensparkett är några exempel på inredning som förstärker det. Skulle hotellet vara nybyggt skulle Joel troligen istället valt en mer minimalistisk och futuristisk inredning.

Rum i rummet

Med hjälp av möbleringen kan du skapa rum i rummet, även om det är litet. I Grand-sviten finns en plats för mindre middagar eller möten, en vardagsrumsdel med tv och sittmöbler samt ett sovrum med en stor dubbelsäng. Med funktionella lösningar som ett justerbart väggfäste för tv:n gör det möjligt att se på tv från rummets alla delar.

Svit bord Clarion Hotel HelsingborgMed ett "rum i rummet" utnyttjar du alla ytor, samtidigt som intrycket blir mycket mer intressant.

Svit konstdetaljer Clarion Hotel HelsingborgUttryck din personlighet med konst.

Keep it simple

Det är lätt att övermöblera men för att det både ska vara trivsamt och lätt att städa är ett gott råd att hålla ner antalet möbler. Utgå från rådet om att skapa rum i rummet, och prioritera vad du faktiskt använder. Håll ihop färgvalen och välj gärna möler som sticker ut. I sviten på Grand finns en blå sammets Chesterfield-fåtölj som stärker hotellets identitet där tradition möter mod och nyfikenhet.

Svit fåtölj Clarion Hotel Grand HelsingborgVem kan motstå blå sammetsfåtöljer?

Gardiner i taket skapar rymd

En klassisk hotellinredningsdetalj är att sätta mörkläggningsgardinerna uppe i taket. Det ger en ökad känsla av takhöjd och textilier som också dämpar ljud vilket bidrar till rummets omhändertagande känsla.

Shoppa stilen!

Nu hoppas vi att du blev inspirerad och vill ta hotellkänslan hem! Antingen letar du runt själv i det välsorterade sortimentet på Furniturebox.se. Eller så snor du svitens nya stil rakt av, till dig som vill göra det har vi listat produkterna som används här: