Vi vet alla att motion får oss att må bättre. Och det är inte mycket som krävs för att hålla igång och låta musklerna anstränga sig. Här kommer våra åtta bästa övningar, som varken kräver gym-maskiner eller vikter. Perfekt när du är fast hemma eller är på resande fot! Gör övningarna hemma, på hotellrummet eller i sommarstugan. Voilá – svettas på!

ARMAR & BEN


Bulgariska utfall (ben)


NCH_Exercise_Bulgarian_L_985x549 Bulgariska utfall. Foto: Nicolas Tourrenc


Håll benet rakt, för att förhindra att knäet hamnar framför tårna. Pressa ned kroppen så långt du kan, och res dig sedan tills dina knän är raka. Håll överkroppen rak genom övningen. Rör bara benen.


Smala push-ups på ett bord (baksida armar)


NCH_Exercise_Narrow_pushups_985x549 Smala push-ups på ett bord. Foto: Nicolas Tourrenc


Håll avståndet mellan dina armar smalt, och se till så dina armbågar pekar bakåt. Sänk kroppen så att din bröstkorg nuddar bordet, och pressa dig sedan uppåt. Håll tårna sträckta mot golvet och spänn magmusklerna genom hela övningen.


Dips från en stol (baksida armar)


NCH_Exercise_Dip_985x549 Dips från en stol. Foto: Nicolas Tourrenc


Håll avståndet mellan dina armar smalt, och se till så dina armbågar pekar bakåt. Håll rumpan nära stolen genom hela övningen. Raka ben ger maximal effekt, men du kan böja dem för att göra övningen lite mer skonsam.


COREMUSKLERNA


Cykling på sängen (core-muskler)


NCH_Exercise_Bicycle_985x549 Cykla i sängen. Foto: Nicolas Tourrenc


Lägg dig på rygg. Luta överkroppen halvt bakåt och lyft benen (böj knäna). Se till att använda armarna och bålmusklerna för att inte sträcka dig i ryggens mindre muskler. Sträck ett ben i taget, i en cyklande rörelse.


Framåtglidning


NCH_Exercise_Slide_still_985x549 Framåtglidning. Foto: Nicolas Tourrenc


NCH_Exercise_Slide_forward_985x549 En framåtglidning in action. Foto: Nicolas Tourrenc


Spänn magen så mycket du kan. Börja med att trycka fram ena armen och handen så långt du når, och dra den sedan tillbaka igen. Upprepa med andra armen. Håll magen spänd genom hela övningen, för att förhindra att ryggen svajar och felbelastas. Du kan också göra övningen stående på tå.


Sidglidning


NCH_Exercise_Core_01_800x600 Sidglidning. Foto: Nicolas Tourrenc


Samma som föregående övning, fast här trycker du armarna och händerna åt sidan.


RYGG & MAGE


Diagonallyft (rygg)


NCH_Exercise_Diagonal_985x549 Diagonallyftet. Foto: Nicolas Tourrenc


Stå på alla fyra. Dra in magen. Lyft en arm och ett ben i taget, diagonalt. Sträck ut så mycket du kan.


Sidoplanka (core-muskler)


NCH_Exercise_Sideplank_985x549 Sidoplankan. Foto: Nicolas Tourrenc


Placera en armbåge på golvet. Böj det undre benet och sträck ut det övre. Lyft höften och tryck lätt framåt. Alternativt: håll båda benen raka och lyft den fria armen mot taket.


ANDRA SMARTA TRÄNINGSFORMER SOM INTE KRÄVER REDSKAP  • Snabba promenader – Ett perfekt sätt att se och uppleva omgivningarna runt dig och få motion samtidigt.

  • En löptur – Snöra på dig skorna och stick ut på en löprunda. Funkar oavsett årstid och plats! Bor du på ett av våra hotell så tipsar personalen gärna om de bästa slingorna. Ofta har vi till och med kartor över fina löpspår!

  • Låna en cykel – Flera av våra våra hotell erbjuder lånecyklar. Ut och njut!

  • Träna med appar – Nuförtiden finns det massvis av träningsappar där du kan få hela program eller korta pass. Välj och vraka bland yoga, dans och mycket mer!


Träning för själen


NCH_Exercise_Relax_985x549 Glöm inte att vila mellan varven. Foto: Nicolas Tourrenc


Efter träningen börjar återhämtningen och musklerna byggs upp. Det är då du blir starkare! Och det pågår en hel del spännande kemi i din kropp, när endorfiner gör dig både pigg och avslappnad på samma gång. Du kan toppa allt det här med lite enkel meditation:


Så gör du:


Lägg dig ned på golvet. Försök göra dig så tung som möjligt, för en gångs skull. Slappna av i hela kroppen. Till och med pannan, käkarna och tungan ska vara avslappnade. Ta ett djupt andetag genom näsan – din mage ska hävas. Därefter andas du ut långsamt genom munnen. (Somna inte – du måste ju hinna med en skön dusch innan middagen).


Och du, vi vet att det kan vara svårt att komma ihåg alla de här knepen, så bokmärk den här sidan eller bläddra i den lilla boken som finns på alla våra hotellrum. Där finns alla övningar med!


Pssst! De flesta av våra hotell har även fullt utrustade gym med maskiner för konditions- och styrketräning. Om du föredrar det.