Vad kan du göra för att suga ut det mesta av de efterlängtade ljusa och varma månaderna? Vi har samlat ihop de 10 smartaste life hacksen (alltså tipsen och knepen) för en maximal sommar. Spana in dem här!

Vänner hoppar från brygga
Ta en simtur en sen sommarkväll

1. Planera in minst en vecka utan något på agendan


Varför? Helt enkelt för att semester också måste vara just det, semester. En dag fylld av det du känner för när du vaknar. Ät baklängesmiddag, sov mitt på dagen eller strunta i solen och unna dig ett serie-maraton en hel dag.


2. Teknik-detoxa


För de allra flesta är mobilen ständigt närvarande. Från det att du slår upp ögonen tills att du sluter dem igen. Det plingar och ringer och skickas notiser. Klart att hjärnan också ska få ha semester, låt den få insupa sommaren på riktigt istället för att se den genom en skärm.


3. Turista i din egen stad


Tycker du att du kan din egen hemstad utan och innan? Tänk om! Ta med någon du gillar och upptäck den där promenadstigen du gick på som barn, den där krogen du velat prova och det där muséet som du hört alla tipsa om. Och du, att ta in på ditt lokala hotell gör det ännu bättre.


Sommar med familjen


4. Pröva en ny sommarsport


Sommaren är tiden för att upptäcka nya saker. Varför inte testa en ny sport? Hyr en tennisbana, testa boule, lär dig att hjula på nytt eller lek kurragömma med barnen.


5. Slipp myggen


Förebygg mygginvasionen och ilsket kliande bett genom att skapa din egen skräm-bort-mygg-apparat. Dela en lime i hälften och stoppa ner kryddnejlika i fruktköttet. Låt ligga framme och njut av en klifri sommar.


6. Upptäck podcasts


Det perfekta sommarnöjet! En podcast håller dig sällskap på promenaden, på joggingrundan, i bilen, på stranden och under sömnlösa ljusa sommarkvällar. Njut av allt från sportprofiler och journalister till läkare, experter, artister och författare.


Friends having dinner


7.  Bjud in en ny granne på middag


Sommaren är den perfekta tiden för att lära känna nya människor. Lägg på lite extra på grillen och bjud över den nya grannen, kollegan eller den trevliga personen i butiken på middag.


8. Slipp glasskladd


Hjälp de små att snabbt och enkelt slippa kladdiga fingrar när de äter pinnglass i sommarvärmen. Trä bara pinnen genom en muffinsform och håll handen under formen. Volià – hejdå glasskladd!


9. Bota den onda brännan


Visste du att du har den perfekta after sun-lösningen hemma i kylskåpet? Har du bränt dig och blivit röd funkar det nämligen alldeles utmärkt att stryka på naturell yoghurt.


10. Spelkväll


Sommar och sol i alla ära – men en regnig kväll kan vara det mysigaste som finns. Skramla ihop alla sällskapsspel du har och bjud in familj och vänner till en spelkväll. Underskattat nöje som verkligen fortfarande funkar.