Petter Stordalen utökar sitt reseimperium och köper Vinggruppen. Det betyder inte bara att alla resor som är bokade genom Ving blir av, utan även att 2300 anställda kan andas ut.

Petter A. Stordalen glad över att få vara en av Ving Groups nya ägare

Petter A. Stordalens Strawberry Group blir, tillsammans med Altor och TDR Capital, de nya ägarna av Vinggruppen. Nyheten släpptes i dag klockan 10:00 under en presskonferens i Stockholm."Resorna för de som redan bokat sin semester till jul eller sommar är säkrade!""I dag är en stor dag för en man som älskar resebranchen. Den nordiska verksamheten har skapat en portfölj av starka nordiska varumärken och är i dag kronjuvel bland nordiska researrangörer. Det är därför jag är oerhört stolt över att vi, tillsammans med två partners, har nått en lösning som gör att vi kan säkra dessa företags framtid, och dess kunder och personal. Inte minst säkra resorna för de 400 000 människorna som redan har bokat sin tripp till jul eller sommar genom Ving, Spies, Tjäreborg och Globetrotter. Med en stark och långsiktig plan för Vinggruppen har de nu förutsättningarna som krävs för att göra det de är bäst på: skapa unika upplevelser för sina gäster och ge sina kunder den bästa veckan på året", säger Petter A. Stordalen, stolt ny ägare.


Se delar av presskonferensen här:


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/66H76TiF6oA


2 300 jobb är säkrade


För drygt en månad sedan gick flygbolaget Thomas Cook i konkurs och det har varit en omvälvande tid för alla inblandade, speciellt de 2 300 anställda. De anställda kan nu andas ut - köpet innebär att alla sitter säkert.


"Jag är oerhört glad över att Stordalen, Altor och TDR blir våra nya ägare. De nya ägarnas stora branscherfarenhet och finansiella styrka kommer att ge oss den långsiktiga stabilitet vi behöver samt helt nya möjligheter att utveckla vårt kunderbjudande framöver. Affären betyder också att jobben för de drygt 2 300 personer som jobbar inom Vinggruppen, inklusive vårt flygbolag, räddas. Jag vill rikta ett stort tack till alla våra gäster som visat oss ett enormt stöd under de senaste veckorna. Tillsammans med de nya nordiska ägarna ska vi nu fortsätta ge våra gäster de bästa veckorna på året", säger Magnus Wikner, Koncernchef Vinggruppen.


Strawberry Group och Altor äger numera 40% vardera av Vinggruppen, TDR Capital äger de resterande 20%.
Läs mer på Vings hemsida här!