Lockar stans bekvämligheter mer än nysnö och skidbackar? Gör påskledigheten lite extra speciell, checka in på ett hotell, bli turist i din egen stad och upplev stan på ett helt nytt sätt. Vill du åka bort men ändå ha stankänslan kvar är både Köpenhamn och Oslo spännande destinationer. Här är fem anledningar till att vara kvar i stan under påsken.

View over the city from a drone

Spana in våra utvalda erbjudanden

Utforska säsongens bästa erbjudanden här!

1. Var en turist i din egen stad


Har du spanat in den där utställningen eller restaurangen men inte lyckats ta dig dit än? Du är inte ensam om det. Under påsken har du all tid i världen att vara turist i din egen stad, checka in på hotell, insupa kulturlivet och äta på restaurangerna du längtat efter att få testa. Kanske blir du förälskad i staden du bor i på nytt och hur lyxigt är det inte att vakna upp i en hotellsäng?


bed-at-six_originalHotellrum på At Six.


2. Skandinavien vid dina fötter


Alla huvudstäder i Skandinavien är ljuvliga destinationer att besöka under påsken och efter en lång vinter glittrar de i vårsolen allt eftersom snön smälter bort. Det här är tiden då både människor, natur och staden vaknar till liv. I Oslo är sevärdheterna många och utsiktspunkten från Holmenkollen förförisk, medan Michelinrestaurangerna ligger uppradade i Köpenhamn och erbjuder smakrika upplevelser.


nyhavn-copenhagen_1_1Nyhavn i Köpenhamn.


3. Hela stan för dig själv


Många reser bort under påskledigheten, då lägger sig plötsligt ett lugn över staden, det är en väldigt speciell känsla som bara kan upplevas om man är kvar. Det känns nästan som om man delar på en hemlighet med alla andra som också är det. Gå en stillsam promenad och se stan med nya ögon innan du sätter dig ner på en lugn uteservering och beställer årets första öl under solen. Att ha stan (nästan) för sig själv är en lyx man måste uppleva för att förstå.


4. Omfamna livsnjutaren i dig


Påsken i stan inbjuder till det goda livet, under de stillsamma helgdagarna är det fritt fram att omfamna sin inre livsnjutare. Långa frukostar, cappuccino på stans bästa café, teater- och biobesök, gott vin och fantastiska restaurangupplevelser – möjligheterna är många! Att stanna i stan under påsken är det perfekta valet om du bara vill njuta.


Breakfast table_1_1Njut av en lååååååååååång frukost.

Spana in våra utvalda erbjudanden

Utforska säsongens bästa erbjudanden här!