Är du trött på det traditionella sportlovet och söker något nytt, annorlunda och unikt att göra? Vi guidar dig genom 5 olika alternativ med roliga sportlovsaktiviteter för hela familjen!

Gör nåt kul på sportlovet! Här är tips på en mängd aktiviteter.


1. Sväva fritt i Stockholm


Flyg fritt i huvudstaden. Foto: Bodyflight Stockholm


Sveriges huvudstad har många sevärdheter och smultronställen. Med tunnelbana, buss eller till fots rör du dig lätt mellan stadens 14 holmar och öar. Bodyflight är en annorlunda aktivitet som låter dig testa hur det är att flyga vindtunnel. Du får chansen att känna på hur det är att flyga i fritt fall utan att riskera livhanken. Som förstagångsflygare flyger du i hastigheter kring 200 km/h och får ett fartfyllt och adrenalinpumpande äventyr! Du flyger på en luftstråle i en glaskammare som simulerar fartvinden precis som under ett fallskärmshopp. Du kan därför göra rörelser och trix helt fritt i luften. Bodyflight är ett perfekt alternativ till traditionella aktiviteter som bowling och femkamp, dessutom passar det hela familjen då åldersgränsen ligger på tre år. I Stockholm får du en öppen stad med rikt utbud som erbjuder något för alla. Kombinera er tid i Stockholm med ett besök på någon av stadens alla familjevänliga och roliga restauranger – läs våra 6 bästa tips på annorlunda restauranger i Stockholm här.


Bo i Stockholm: Välj ditt Stockholms-hotell här


2. Utmanande äventyr i Malmö


Sherlocked passar perfekt för vuxna och lite äldre barn. Foto: Sherlocked


Sherlocked i Malmö. Foto: Sherlocked


Sveriges tredje största stad är mer än Zlatan och Turning Torso. Här finns många fina landmärken, attraktioner och restauranger. I Malmö finns det helt enkelt mycket att se och göra. För de med lite äldre barn passar ett besök på Sherlocked utmärkt. Sherlocked är ett så kallat escape room, där det gäller för dig och de du samarbetar med att lösa gåtor och ta dig ut ur rummet ni är inlåsta i. Tillsammans tävlar ni i en kamp mot klockan. På 60 minuter gäller det att hitta ledtrådar, dolda föremål och hemliga spår. Intensivt, utmanande och inspirerande. Sherlocked är ett perfekt sätt att utveckla samarbetsförmågan inom familjen och se varandras bra- och mindre bra sidor.


Turning Torso i Västra Hamnen i Malmö.


Restauranger för alla smaker finns det gott om i Malmö. Far i Hatten är en opretentiös restaurang mitt i Folkets park vars specialrätt är vedugnsbakad pizza. Sugen på frukost eller brunch? Malmös bästa brunch- och frukostställen hittar du här. Ta några dagar i Malmö och upplev en storstad i mindre förpackning.


Bo i Malmö: Välj och vraka mellan våra Malmö-hotell


3. Fartfyllt och annorlunda i Riga


Rådhustorget i Riga


Lettlands vackra och prisvärda huvudstad Riga satsar mycket på turism och har många internationella restauranger att erbjuda. Här sjuder det av liv, musik och aktiviteter för hela familjen. I Rigas centrum ligger Driftahalle – en modern anläggning med så kallade WolfTrikes. Dessa trehjuliga motorfordon är smidiga, snabba och tar fram tävlingsmänniskan i de flesta. I upp till 50 km/h kör man runt i en utmanande inomhusbana på ett säkert, roligt och adrenalinstimulerande sätt. Passar utmärkt för hela familjen och kan kombineras med spontana utflykter och härliga restaurangbesök. En bit utanför Riga, i distriktet Tērvete, ligger familjevänliga restaurangen Zoltners. Här bjuds det på en kulinarisk upplevelse i härlig natur. Att flyga till Riga från Sverige tar bara 1,5 timme så det funkar utmärkt även för dig med yngre barn.


4. Virtuell verklighet i Helsingborg


Där Öresund är som smalast ligger skånska staden Helsingborg. Staden omgärdas av parker, slott och inte minst ett vackert hamnområde med aktivt båtliv. En resa till danska Helsingör tar inte mer än 20 minuter. Helsingborg är ett bra sportlovsalternativ för hela familjen och erbjuder ett stort utbud av saker att göra.


Upplev magiska äventyr i VR-studion!


VR-studion i Helsingborg är en högkvalitativ studio med det bästa inom Virtual Reality Entertainment. Här kan hela familjen uppleva magiska äventyr och fartfyllda attraktioner på ett helt nytt sätt. Ta chansen att åka berg-och dalbanor, skjuta zombies eller stå på havets botten – hos VR-studion upplever ni världen på ett helt nytt sätt.


Nimis i Skåne.


Avsluta dagen hos Pinchos – världens första app-restaurang. Restaurangen är belägen mitt i centrala Helsingborg och har blivit en favorit hos både barn och vuxna. Genom att beställa smårätter och uppfinningsrika drycker med telefonen får ni här en social och trevlig middagsupplevelse.


Bo i Helsingborg: Se våra hotell i Helsingborg


5. Nöjespark och pizza i Stämningsfulla Köpenhamn


Klassiska Tivoli lockar året om. Foto: Tivoli


Under sportlovet hinner du faktiskt åka utomlands.  Köpenhamn är en stad med många ansikten och mycket att göra. Mest känt är kanske staden för Tivoli – världens näst äldsta nöjespark. Med mer än 4 miljoner besökare varje år är Tivoli det mest populära turistmålet i hela Danmark och helt klart värt ett besök. Nöjesparken ligger mitt i den danska huvudstaden och erbjuder mer än bara karuseller och attraktioner. Med restauranger, konserter, föreställningar och en mysig atmosfär kan mycket tid fördrivas på Tivoli.


En pizza på Westmarket? Foto: Westmarket


Att staden upplevs så charmig beror mycket på mixen mellan nytt och gammalt. Det finns gott om klassiska restauranger som bjuder på Smörrebröd. Samtidigt ligger man i framkant vad gäller design, arkitektur och stjärnkrogar. I hjärtat av Vesterbro ligger Westmarket, Danmarks största matmarknad. Här finns allt från frukostar till middagar och variationen är enorm.


Bo i Köpenhamn: Se våra hotell i Köpenhamn