När vardagen puttrar på i jämn takt och morgondagen ser precis likdan ut som gårdagen kan det kännas skönt att stanna upp och bryta av med något roligt. Och vad passar bättre än en härlig weekend med familjen, kärleken eller vännerna? Här listar vi 7 tips på saker att se och göra om du är sugen på en resa till Norrköping!

Norrköping city, sett från vattnet.

1. Strosa runt i Knäppingsborg

Den östgötska pärlan Norrköping är precis lagom stort för att upptäckas under en helg och erbjuder en mängd spännande besöksmål och sevärdheter. Ett av de största besöksmålen kommer du kliva rakt in i bara av att promenera runt i de centrala delarna av staden, nämligen Knäppingsborg. Detta kvarter ligger mitt i Norrköping City och bjuder in till en unik miljö där vissa byggnader är bevarade från 1700-talet. Detta är en perfekt plats för shopping, mysiga fikastunder eller när du bara vill strosa runt och njuta av den vackra staden!

2. Visualiseringscenter C bjuder på häftiga upplevelser för stora och små

Letar du efter ett besöksmål i Norrköping som är spännande för alla åldrar är Visualiseringscenter C ett givet val! Detta digitala sciencecenter har både en dom och flera interaktiva utställningar där du garanterat kommer få chans att lära dig något nytt. Domen är garanterat centrets huvudattraktion och fungerar som en biosalong i form av en kupol för att kunna omsluta dig med ljud och bild i 360°. Fascineras av interaktiva visningar i 3D och spännande domfilmer för både stora och små - helt klart en upplevelse utöver det vanliga!

Linbana genom Kolmården. Foto: Rana Mostaghel, UnsplashFrån linbanan på Kolmården beskådar du djur från alla världens hörn, allt ifrån lejon till älgar. Foto: Rana Mostaghel, Unsplash.

3. En heldag på Kolmården

Även om Sveriges största djurpark inte ligger mitt i stan så erbjuder Norrköping ett perfekt utgångsläge för när du vill spendera en dag på Kolmården. Parken ligger cirka 3 mil utanför Norrköping och här får du chansen att se djur från världens alla hörn på nära håll. Ta en åktur i safaribanan och spana på djuren från ovan, känn kittel i magen i bergochdalbanan Wildfire, busa i Bamses Värld och lär er mer om apor, elefanter, lejon och tigrar.

4. Lär dig mer om människans vardagsliv på Arbetets museum

Även Arbetets museum bjuder på spännande saker för alla åldrar och är ett perfekt besöksmål i Norrköping för dig som vill lära dig mer om människans vardagsliv och arbetsliv. Museet arrangerar roliga aktiviteter för de små och lockar med utställningar som berättar fascinerande historier. Arbetets museum ligger dessutom vackert inhyst i den gamla byggnaden Strykjärnet mitt i Motala ström vilket är en upplevelse i sig.

5. Norrköping i september? Då är Kulturnatten ett måste!

Den sista lördagen i september varje år arrangeras Kulturnatten i Norrköping. Det är ett härligt kulturevenemang som pågår under ett dygn och som bjuder in till såväl musik och konst som utställningar och intressanta föredrag - de flesta är helt gratis! Bokar du därför en hotellhelg i Norrköping under sista helgen i september är Kulturnatten ett hett tips.

6. Njut av sommaren i Arkösunds skärgård

Har du tid att ta dig en bit utanför Norrköping och längtar efter soldränkta klippor, sandstränder, fiskebodar och puttrande båtar ska du genast bege dig öster ut till Arkösund och dess fina skärgård. Arkösunds hamn ligger cirka 5 mil från Norrköping, men är väl värt ett besök om du vill njuta av den svenska sommaren när den är som bäst!

7. Spana på båtar i Göta Kanal

En annan plats som är perfekt för dig som gillar båtar är såklart Göta Kanal. Det är ett av Sveriges mest kända besöksmål och har dessutom utsetts till landets största byggnadsverk. Kanalen börjar strax utanför Norrköping och tar sig sedan förbi 58 slussar för att slutligen nå Sjötorp 190 km senare. Ta med dig en picknickkorg till Mem utanför Norrköping och titta på alla båtar som ger sig iväg eller ta dig till Norsholm och hyr en kanot för att uppleva en bit av kanalen på egen hand!

Rådhuset NorrköpingRådhuset vid Tyska Torget i Norrköping. Foto: Ilja Nedilko, Unsplash.

Tips på mysigt boende i Norrköping

Ett tips för dig som vill unna dig en mysig hotellweekend i Norrköping är att boka ett par nätter på hotellet Comfort Hotel® Norrköping. Det är ett centralt beläget hotell med modern inredning, bekväma rum och egen bar. Här finns rum som passar både par, familjer och kollegor, men det bästa av allt är att du alltid har nära till alla besöksmål och sevärdheter Norrköping har att erbjuda!