I höstas lanserade Clarion Collection sitt nya “hygge-koncept” med syfte att erbjuda mer än bara en god natts sömn. Tanken är att hotellen skall vara rofyllda oaser med möjlighet till “digital detox”, en avkopplande “hemma-hos-känsla” och personlig service. För att säkerställa att vi verkligen levererar efterlyser vi nu 49 hygge-experter med uppdraget att förstärka upplevelsen.

Clarion Collection Hotel - Hygge

Clarion Collection Hotel har sedan i höstas arbetat flitigt med att skapa en hygge miljö på våra 49 hotell. Detta med anledning av att gästerna blir alltmer kräsna och söker mer än en god nattsömn. Syftet med hygge är att skapa en rofylld miljö, där gästerna kan känna sig som hemma och samtidigt få en personlig service.


Jag kan med gott samvete säga att både hård och mjukvaran redan finns på plats. Och i kombination med våra nya servicelöften är det ingen slump att vi hamnar högst på samtliga mätningar, både gällande service och kundnöjdhet. Vår personal gör ett magiskt arbete därute, varje dag 24/7. Men vi måste ständigt förbättra och kvalitetssäkra och vem kan detta bättre än våra våra gäster, säger Jessica Castegren, Director of Marketing & Communication Clarion Collection Hotel.


Hygge är en filosofi och livsstil som handlar om att sätta guldkant på tillvaron. Den kan upplevas ensam eller i grupp, ute eller inomhus och innebär personliga tolkningar för alla individer. Då begreppet är så pass brett och uttrycket hygge dessutom fortfarande okänt för många, är det viktigt att vara lyhörda till vad vi verkligen levererar på.


Vi vet ju att vårt unika matkoncept, där både frukost, fika och kvällsmat ingår, är oerhört uppskattat av våra hotellgäster. Men finns det andra faktorer som spelar en viktigare roll? Det skall vår hygge experter hjälpa oss att ta reda på, sammanfattar Castegren.


Efterlysning av Hygge Experts pågår mellan 9 - 15 mars. Ansökningen är öppen för alla i Sverige och Norge. Allt du behöver göra är att motivera varför just du är vår hygge expert. 49 vinnare kommer dras, en för varje hotell. Vinnarna meddelas separat, senast vecka 13.
Visste du att fika och kvällsmat ingår i rumspriset när du bor på ett Clarion Collection Hotel? Läs mer om det här!