Festival behöver inte betyda blöta tält, smutsiga duschar och ofräscha toaletter. I sommar kan du uppleva festivalens tjusning och samtidigt sova gott, duscha varmt och starta dagen med en god och mättande frukost.

vänner på festival
Det är en god idé att planera boendet till sommarens festivaler i god tid.

I Göteborg är Way Out West-festivalen som får mest uppmärksamhet under sommarmånaderna, med all rätt. Way Out West pågår i år mellan 8 - 10 augusti. Festivalen är 13 år gammal och lockar besökare och artister från hela världen. 2019 line-up är unik, Zara Larsson, Cardi B, James Blake och Veronica Maggio för att nämna några få. Det är inte bara artisterna som är enastående, så är även valet av mat och dryck, hela festivalen är nämligen vegetarisk. Vill du uppleva tre dagar av häftig kultur, god mat och trevligt sällskap mitt i centrala Göteborg – då är Way Out West festivalen för dig.


Vi har pratat med Fredrik Leek, hotelldirektör på Comfort Hotel Göteborg. Nu ger han oss sina bästa tips till festivalen Way Out West (och du, många tips går självklart applicera till andra sommarfestival om du inte ska besöka just denna).


– Självklart ska man bo på hotellet med grymmaste läget – Comfort Hotel Göteborg, förklarar Fredrik Leek. Och för att göra festivalbesöket komplett så kan ni förfesta på stadens häftigaste takbar, TaKeT, som ligger på hotellets rooftop.


TaKeT på Comfort Hotel Göteborg. Foto: Fride Leijonvit


Skynda dig att boka


Comfort Hotel erbjuder alltid hotell i bra lägen till riktigt bra pris och såklart även under festivaltider. Men passa på – rummen börjar ta slut.


– Visst kan det vara lite dyrare under festivaldagarna, men vi på Comfort Hotel har som mål att alltid vara prisvärda och att du som gäst ska kunna bo hos oss för under 1000 kr per person och natt under festivalens tre dagar, berättar Fredrik, och fortsätter:


– Men du bör boka snarast då efterfrågan är stor och hotellet kommer definitivt bli fullbokat. Det händer alltid mycket i Göteborg, besökare till Liseberg och andra attraktioner bor även hos oss.


Boka rum till hela kompisgänget!


– Ska ni resa ett större gäng så kan boka våra superiorrum eller familjerum på vår hemsida, där kan man bo upp till fyra personer. Det går det alltid att ringa eller maila till oss om hjälp behövs med att boka rum till större grupper.


Här hittar du hotellets kontaktuppgifter.


Nära till festivalen, nära hem till sängen


– Större delen av festivalen hålls i Slottsskogen och för att komma dit kan du antingen ta en härlig promenad genom Linnésaden på cirka 20 minuter, eller hyra en Styr & Ställ-cykel (stadens hyrcyklar) och cykla till festivalen på 10 minuter. Vill du hellre ta bussen går den precis utanför hotellet och tar dig till Slottsskogen på knappa 10 minuter det med, säger Fredrik Leek.
Mer tips och festivalläsning


Vill du läsa mer om Way Out West kan du göra det här.


Är du sugen på att upptäcka mer av göteborg? Läs vår guide: Sevärdheter och saker att göra i Göteborg


Ska du på festival på annan ort i sommar? Kanske på Øyafestivalen i Oslo? Här hittar du alla våra hotell i Oslo. Och här kan du läsa mer om alla våra Comfort Hotel som alla är perfekta för dig som ska på festival.