Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Våra hotell i Hamar

Boka hotell i Hamar - staden med vackert läge vid Norges största sjö Mjøsa. Här hittar du museer, historiska byggnader och ett fantastiskt kulturutbud. Hamar är med andra ord en stad som har mycket att erbjuda och nedan följer några bra tips.

Järnvägshistoria

Om du är intresserad av historia är Hamar en spännande stad att besöka. Domkyrkoudden bjuder in till nästan 1 000 år gamla katedralruiner, utställningar från järnåldern och medeltiden och ett friluftsmuseum med flera forntida byggnader.

Ett annat spännande museum att besöka i när du befinner dig i Hamar är Norsk Jernbanemuseum. I över 100 år har detta museum berättat om utvecklingen av järnvägen i Norge för allmänheten och idag är det både ett inomhus- och utomhusmuseum med tåg från olika delar ur Norges historia. Här finns otroligt mycket att se och göra för både stora och små.

Aktiviteter och festivaler

När du planerar ett besök till Hamar har du en mängd aktiviteter och upplevelser att se fram emot. Om du gillar att vara utomhus finns det goda möjligheter att cykla, åka skidor, fiska eller paddla på Mjøsa.

Hamar är också känt för Vikingskipet - en inomhusidrottshall som byggdes för att användas som skridskohall under OS år 1994. Idag används den för mycket mer än så, bland annat för The Gathering som är ett stort dataevenemang som arrangeras runt påsk varje år.

Gillar du festivaler har Hamar otroligt mycket att erbjuda. För barn och ungdomar är festivalen Stoppested Verden, som organiseras av Norsk Jernbanemuseum, ett väldigt uppskattat evenemang. Denna festival fungerar som en mötesplats för olika kulturer och här kan ungdomarna bland annat gå på konserter, utställningar, workshops med mera. Det finns också en hel del spännande mat att smaka på. För de vuxna arrangeras Hamar ölfestival för de törstiga och Hamar medeltidsfestival för de som vill få en chans att slungas tillbaka i historien.

Mat i historiska lokaler

I Hamar hittar du mat från världens alla hörn - allt från sushi till lokala rätter. Det finns många olika restauranger att välja bland, men mest känd är nog ändå Basarene. Byggnaden byggdes för över 100 år sedan och har huserat butiker och mycket annat under årens gång. Idag fungerar det som en samlad plats för kaféer, restauranger och mikrobryggerier. Här kan du njuta av inhemsk mat från lokala leverantörer.

Ta dig hit

Till Hamar är det enkelt att ta sig med antingen tåg, buss eller bil. Väl på plats kan du ta dig runt med den lokala bussen.

Konferens, möten och lokaler i Hamar

Vill du veta mer om våra konferens- och möteslokaler i Hamar? Du hittar vårt utbud här.

 

Närliggande destinationer

Gjövik

Lillehammer

Gardermoen

Läs mindre
8 hotell i Hamar

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

Upptäck Hotell Restaurang Konferens
3.2.13.011 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.