Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Fästningen Hotel & Resort Kongsvinger ,  Norge

Fästningen Hotel & Resort

Kongsvinger,  Norge

Festningen Hotel & Resort är centralt placerat i Kongsvinger, innanför fästningens murar i Øvrebyen. Hotellet har en historisk betydelse och erbjuder mötesrum, restaurang samt rum för övernattning – ett unikt hotell för unika upplevelser.

Fästningen Hotel & Resort 3,5 5
Omdöme från TripAdvisor  

Välkommen till gastronomiska upplevelser på Festningen Hotel & Resort! Låt oss ta dig med på en resa i historiska lokaler där vi serverar närodlad mat som är noggrant planerad utifrån säsongens råvaror. Vi har flera lokaler som lämpar sig för middagar, fester och event.

Kommandantboligen

I den första byggnaden som uppfördes på fästningen finns Kommendörbostaden, som byggdes 1683. Här ryms både gastronomi och historia i väggarna. Vi kan stolt säga att hela kungalinjen från Harald V till Fredrik II, totalt 13 kungar, har njutit av måltider här. Konstnären Erik Werenskjold växte upp i dessa vardagsrum. I källaren finns nu vinkällaren.

Slaveriet

Balsalen, eller våra festlokaler, ligger i den byggnad som kallas Slaveriet, med sin eleganta kontinentala 1700-talsstil, som byggdes som bostad och mässa för officerarna. Namnet fick byggnaden 1816 då några rum inrättades för slavar här. När tyskarna tog fästningen under ockupationen ändrades den till det vi ser idag – och historiskt sett representerar interiören den tyska ockupationen och har nu arkitektoniskt bevarandevärde.

Vinkjelleren

Under kommendörsbostaden finns en vinkällare, källaren var ursprungligen ett välvt ammunitionsrum från en äldre försvarsbyggnad. I modern tid är den nu inredd som en ljus, trevlig och inbjudande vinkällare, och är en naturlig samlingsplats för gastronomiska upplevelser.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning på +47 62 81 62 00 eller via mail.kongsvinger.festning@festningshotellene.no

Våra faciliteter har varierande öppettider under sommarperioden och helgdagar. Vänligen kontakta hotellet för aktuella öppettider.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.8.003 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.