Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Amerikalinjen Oslo ,  Norge

Amerikalinjen

Oslo,  Norge

Välkommen till Amerikalinjen! Detta boutiquehotell ligger i den mest centrala delen av Oslo. I närheten till allt som huvudstaden har att erbjuda.

Amerikalinjen 5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
9,3
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

9,3
av 10
Betyg för Amerikalinjen

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Välkommen til Amerikalinjen! Ett unikt boutiquehotell med fantastiskt läge mitt på Jernbanetorget, med allt Oslo erbjuder precis utanför dörren. 

Då som nu - möjligheterna startar här!

På Amerikalinjen sammanför vi det bästa av det gamla och det nya Oslo. Byggnadens historia från 1919 sys samman med dagens storstad och resultatet heter Amerikalinjen. Här får drömmar plats att leva. Här värdesätts alla resor, för vi vet att det är resorna som gör livet rikare. Här blandas den amerikanska mångfalden med den norska upptäckarlusten. Här finns 122 hotellrum och sviter med härlig takhöjd och kvalitet, Atlas Brasserie & Café, en mångsidig klubblokal, cocktailbaren Pier 42, en grönskande innergård och gym - allt redo till våren 2019!

Gustav

Vår intima klubb är inspirerad av New Yorks jazzscen. Klubben har en egen ingång och ligger på Amerikalinjens nedersta våning. Med egen scen, toppmodern ljud- och ljussättning, kök och servering kan Gustav rymma många olika event och tillställningar för ca 75 personer.

Haven

Besök vår lummiga trädgård i hjärtat av hotellet. Beställ från Atlas' meny eller slå dig ner med en drink eller kaffe. Vår gröna oas erbjuder en paus från storstadens hektiska puls. De gröna växterna och de gula, orginella kakelplatttorna på väggarna skaper en helt unik atmosfär. Här finns många möjligheter att annordna fester, lanseringar, event eller kanske bara en annorlunda miljö till mötet. Haven har en kapasitet på 65 personer.

Historien väcks till liv

Stig in i de ombyggda lokalerna som från år 1919 var huvudkontoret till Den Norske Amerikainje som transporterade tusentals norrmän och skandinavier över Atlanten i hopp om att få ett bättre liv och flera möjligheter.

Historiens vingslag är välbevarade och namnet Amerikalinjen är en hyllning till byggnadens historia. 100 år efter att bygget stod färdigt blåser vi nytt liv i drömmarna när vi öppnar en ny mötesplats för dig som vill skriva din egen historia mitt bland Oslos utbud av människor, konst och kultur. Då som nu startar möjligheterna här. På Amerikalinjen.

Kontakt

  • Jernbanetorget 2 0154 Oslo , Norge

Om Amerikalinjen

Antal rum

122 rum med sammanlagt 244 bäddar

5 studio suites och en suite

Avstånd flygplats

50 km till Oslo Airport, Gardermoen
19 minuter med Flytoget till Oslo Airport

Från Oslo S avgår flygtåg till Gardermoen var 10:e minut. 

Avstånd lokaltrafik

0-100 m, hotellet ligger precis vid Jernbanetorget där hittar du buss, spårvagn (trikk) och tåg.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.