Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Funken Lodge Svalbard ,  Norge

Funken Lodge

Svalbard,  Norge

Funken Lodge på Svalbard har öppnat igen med modern komfort i historiska omgivningar. Med fantastiskt läge i den arktiska metropolen Longyearbyen, står 88 premiumrum och sviter, restaurang och bar redo att önska dig välkommen till ditt nästa äventyr!

Funken Lodge 5 5
Omdöme från TripAdvisor  

Välkommen till Svalbard - välkommen till Funken Lodge! Efter totalrenovering 2017 har det historiska hotellet nu öppnat igen i en ny och storslagen dräkt. Här får du stilfull elegans och modern komfort i historiska omgivningar. På Funken Lodge får du en typisk Svalbard-upplevelse mitt i den arktiska metropolen Longyearbyen.

Centralt och unikt läge i Longyearbyen

Med sin unika och centrala placering på Haugen, har Funken Lodge en fantastisk panoramautsikt över Longyearbyen. Med endast 10 minuters bilfärd från flygplatsen ligger Funken Lodge så centralt att du har omedelbar tillgång till Svalbards kulturliv, shoppingmöjligheter, sevärdheter och orörd vildmark.

Planera ditt Svalbard-äventyr med oss

Funken Lodge är ett fullservice hotell. Våra duktiga medarbetare hjälper dig att göra ditt besök på 78:e breddgraden så fantastiskt som möjligt. Vill du åka på valsafari, jaga norrsken eller ge dig ut på expedition? Eller vill du gå i Amundsens och Nansens fotspår och komma så långt norr ut som möjligt? Oavsett vilket, så vill vi hjälpa dig med att boka aktiviteter och upplevelser för hela familjen eller kompisgänget som garanterat ger dig minnen för livet. Kontakta oss för att skräddarsy ditt äventyr på Svalbard.

Svalbards bästa fine-dining restaurang

En trappa upp på Funken Lodge finner du Svalbards bästa fine-dining restaurang, Funktionærmessen Restaurant. Den nyrenoverade restaurangen erbjuder en unik kulinarisk upplevelse i en stämningsful atmosfär. Här kan du njuta av goda rätter med ett rikt utbud av vin eller champagne. Du kan välja mellan 300 sorter! Frukostbuffén finns också tillgänglig här och ingår för alla hotellets gäster. Läs mer om restaurangens historiska matsal.

Funken Bar

Från tidig morgon till sent in på nattkröken är Funken Bar hotellets samlingspunkt. Njut av uppfriskande drinkar i Longyearbyens enda cocktailbar, eller värm dig framför den öppna brasan med arktisk litteratur och kaffe. Vad hittar du på Funken Bars unika barmeny?  

Vin- och champagneprovning i Det gamle Nordpolet

Den gamla vinmonopolet, Det gamle Nordpolet, från 1954 har renoverats till en unik lokal för vin- och champagneprovning. Med över 70 olika champagner på vinlistan kan du smaka på ovanliga och exklusiva bubblor i en stilfull och elegant miljö. Ordna en trevlig kväll för dig, dina kollegor eller vänner. Läs mer om världens nordligaste vin- och champagneprovning för dig, dina vänner och dina kollegor.

Gym och relax

Vill du öka pulsen eller kanske sänka den istället, kan du göra det på Funken Lodge. Vårt välutrustade gym är öppet varje dag för hotellets gäster. Kör ett träningspass innan du går in på relax-avdelningen och hotellets bastu. Läs mer om gymmets öppettider.

Hotell med historia

Hotellet har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka ända till 1944, då det användes som bostad för anställda på Store Norske Spitsbergen Kulkompani, som jobbade med utvinning av kol på Svalbard. Sedan dess har kolbolagets anställda bytts ut mot resenärer och 2017 renoverades Longyearbyens flottaste byggnad till vad som nu är Svalbards bästa hotell, Funken Lodge. I februari 2018 slogs portarna upp till det toppmoderna hotellet som består av 88 gästrum, restaurang och bar, gym och wellbeing-avdelning med bastu.

Renovering

Det har lagts mycket arbete på att bevara den speciella historiken bakom byggnadens fundament och det är väl värt att gå på en kulturhistorisk vandring i korridorer och sällskapsutrymmen. Här finner du historiska fotografier, gamla kartor och tidningsurklipp. Hotellets rymliga gästrum ger dig toppmodern komfort med respekt för tradition och historia.

F.A.Q.

Vill du veta mer om vad som finns på vårt hotell? Vi har samlat de vanligaste frågorna – och svaren - om Funken Lodge.

Välkommen till oss!

Kontakt

  • Vei 2124 9170 Svalbard , Norge

Hitta till hotellet

Från Svalbard flygplats, Longyearbyen
Du tar dig enkelt till hotellet med flygbuss eller taxi. Flygplatsen ligger cirka 7 km från hotellet. Med taxi tar det cirka 10 minuter att åka till hotellet.

Flygbuss & Taxi
Vi rekommenderar Svalbard Buss & Taxi,
Telefon: +47 79 02 13 05

Om Funken Lodge

Konferens- och möteskapacitet

5 rum, upp till 150 deltagare

Antal rum

88 rum -  162 sängplatser

Avstånd till flygplatsen

Svalbard Flygplats 7,1 km, ca 10 min med taxi.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.