Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

24. - 30. juni 2024

Pride är ett av Nordens viktigaste och största firande, och varje år samlas över hundra tusen människor i Finlands fantastiska huvudstad för att fira kärleken och rätten till att vara den man är. Det ska vara rum för alla – inte bara hos Strawberry, men i hela samhället! Vi i Strawberry stödjer Prides budskap till fullo, och har i många år varit huvudsponsor för Helsinki Pride.

Vi uppmuntrar alla att ta del av både festligheterna under Pride-veckan, men också att stå i solidaritet under hela året. Fest, skoj, glitter och regnbågar är en fantastisk sätt att fira hur långt vi kommit, men för att nå målet om fullständig inkludering, acceptans och lika rättigheter för alla, måste vi kontinuerlig arbeta för ökad förståelse. Våra Pride-flaggor hänger högt, och står stadigt även när det blåser.

Vad händer i Helsingfors?

Följ med på Finlands största människorätts- och kulturfirande! Årets tema är Fred och Hopp. Varje samhälle och individ har rätt till att känna frid, både i sin omgivning och sitt inre. Och hopp är det man behöver när fred inte är möjligt. Helsinki Pride 2024 slår därmed ett slag för fred och grundläggande mänskliga rättigheter i alla samhällen, och öppnar dörrarna för att sprida hopp i en utmanande tid.

Under Helsinki Pride Week kan du se fram emot ett antal tankeväckande workshops och färgstarka evenemang. Vi i Strawberry ser extra mycket fram emot:

 

Pride-paraden – 29 juni 2024

Den stora höjdpunkten i Helsinki Pride Week är Pride-paraden som äger rum på lördag. Paraden startar klockan 13:00 från Senatstorget, och samlar över 100 000 människor som dansar och marscherar genom hela staden fram till Kaivopustoparken, där huvudfesten kickar igång.

 

Pride House – öppet hela veckan

Årets Pride House är inget mindre än vårt eget Hobo Helsinki! Pride House är knutpunkten under Pride Week och här hålls olika paneldiskussioner, seminarer, workshops och andra evenemang, och är perfekt för den som vill utvecklas och lära sig mer. Kom och häng med oss - Pride House är öppet för alla!

Helsinki Pride

Helsingfors – en av världens HBTQ+-vänligaste städer

Läs om vad We Speak Gays grundare, Hannu Medina, säger om Helsingfors som HBTQ+-stad och om samarbetet mellan Pride och Strawberry i Helsingfors.

Till artikeln
Magiska ögonblick från Helsinki Pride Parade 2018

Över 100 000 personer samlades för paraden 2018

I den finska huvudstaden samlades människor i regnbågens alla färger för att fira kärlek och mångfald i en sju dagar lång fest. 

Se bilderna från Helsinki Pride här
Hotell i Helsingfors

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Helsingfors. Hitta ditt favorithotell och boka idag! Pride arrangeras också i flera andra städer där vi har hotell. Varför inte resa runt på Pride-turné i sommar? Vi har hotell i Norge, Sverige och Danmark också.

Hitta ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hur jobbar vi med jämlikhet och mångfald i Strawberry?

Intresserad av att jobba med oss, eller bara nyfiken på hur vi jobbar med att skapa en solid kultur baserad på starka principer och värderingar? Kolla in intervjuerna med några av våra kollegor!

Hör från våra kollegor
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen?

Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?  

Lär dig mer om Pride

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter.

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
3.2.13.011 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.