Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Helsingfors: 26 juni - 2 juli 2023

I den finska huvudstaden samlas tusentals människor i regnbågens alla färger för att fira kärlek och mångfald i en sju dagar lång fest.

Vad händer i Helsingfors?

Välkommen till Finlands största firande av mänskliga rättigheter och kultur! Årets tema är Lycka och Upplopp, där Lycka representerar den lycka som finns i Priderörelsens identitet och vårt samhälles mångfald, där vi är jämställda, sedda och stolta, och Upplopp står för rätten att existera, bli sedd och hörd samt hedrar Priderörelsens historia och rötter.

2023 års Helsinki Pride blir högljudd och synlig, och du är hjärtligt välkommen till att bli en del av gemenskapen!

 


 

Under Helsinki Pride Week kan du se fram emot flera tankeställande workshops och färgrika arrangemang. Vi längtar lite extra till:

Prideparaden - 1 juli 2023

Den stora höjdpunkten under Helsinki Pride Week är Prideparaden på lördagen. Paraden startar klockan 13.00 från Senatstorget och dansar fram genom hela staden till Kaivopustoparken, där huvudfesten sparkas igång med en stor picknick.

Pride House - öppet hela veckan

Årets Pride House är inget mindre än vårt egna Klaus K Hotel! Pride House är knutpunkten under Prideveckan och här hålls olika paneldiskussioner, seminarier, workshops och andra event, och är perfekt för dig som önskar att utvecklas och lära dig mer. Kom förbi och var med - Pride House är öppet för alla!

 

Helsinki Pride

Helsingfors – en av världens HBTQ+-vänligaste städer

Läs om vad We Speak Gays grundare, Hannu Medina, säger om Helsingfors som HBTQ+-stad och om samarbetet mellan Pride och Strawberry i Helsingfors.

Till artikeln
Magiska ögonblick från Helsinki Pride Parade 2018

Över 100 000 personer samlades för paraden 2018

I den finska huvudstaden samlades människor i regnbågens alla färger för att fira kärlek och mångfald i en sju dagar lång fest. 

Se bilderna från Helsinki Pride här

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen? Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?

Lär dig mer om Pride

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner till Pride i Norden

Hotell i Helsingfors

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Helsingfors. Hitta ditt favorithotell och boka idag! Pride arrangeras också i flera andra städer där vi har hotell. Varför inte resa runt på Pride-turné i sommar? Vi har hotell i Norge, Sverige och Danmark också.

Hitta ditt hotell
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor till Pride

Vi bryr oss om mångfald, och arbetar hårt för lika rättigheter och möjligheter. Därför är vi både stolta och glada för att vi är sponsor till Pride i hela Norden! 

Tillbaka till startsidan för Pride
3.2.5.019 27
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.