Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

19 - 29 juni 2024

Pride är en av Norges viktigaste och största firanden, och varje år samlas flera hundra tusen människor i Oslo för att fira kärleken och rätten till att vara den man är. Det ska vara rum för alla – inte bara hos Strawberry, utan i hela samhället! Vi i Strawberry stödjer budskapet Pride står för till fullo, och har varit huvudsponsor för Oslo Pride i 10 år, sedan 2014. Och visste du att Oslo Pride fyller hela 50 år i år?

Vi uppmanar alla att ta del av både festligheterna under Pride-veckan, men också att stå i solidaritet hela året. Fest, skoj, glitter och regnbågar är ett fantastiskt sätt att fira hur långt vi har kommit, men för att nå målet om fullständig inkludering, acceptans och lika rättigheter för alla, måste vi kontinuerligt arbeta för förståelse. Våra Pride-flaggor hänger högt, och står stadigt även när det blåser.

Vad händer under Oslo Pride 2024?

Pride Park – festivalens hjärta

Oslo Prides festivalområde, Pride Park, har tidigare varit både vid Spikersuppa och Kontraskjæret, men ökandet av besökare har gjort att Pride Park i år flyttats till Sofienbergparken för att alla ska få med alla festligheter. Det är med andra ord klart för tidernas Oslo Pride! I nya Pride Park hittar du allt på ett och samma område, bland annat huvudscenen, mingelytor, serveringsställen, Pridebutiken och informationsbodar från organisationer och föreningar. Pride Park är öppet för alla och har fri entré.

 

Pride-paraden – höjdpunkten under Oslo Pride

Pride-paraden är lördag 29 juni, och startar kl. 12:00. Paraden startar från Helga Helgesens plass på Grønland, och går genom centrum innan den viker av mot Grünerløkka och Pride Park i Sofienbergparken. Häng med och gå i tåget eller stå och dansa vid sidan av och njut av de färgglada paraddeltagarna – en sak är säker: du kommer ha otroligt kul!

Ta med gamla vänner, nya vänner, ännu-inte-vänner, bekanta och familj och häng med! Vi ses 29 juni kl. 12:00.

 

Pride House – lyssna och lär

Pride House bjuder på debatter, föredrag, workshops med mera, och arrangeras i år från 22 - 26 juni på Legenes Hus i Oslo centrum. Häng med i panelsamtal, debatter och workshops och lär dig mer om Pride-historia, queerkultur och den politiska debatten kring ämnet. Pride House är öppet för både vuxna och barn.

 

Queer Scener – Scenkonst med mening

Älskar du föreställningar och scenkonst, dans och sång? Oslo Pride samarbetar i år med ett antal kulturscener runt om i Oslo för att främja queerkonst i form av dans, slam poetry, teater, drag, film och mycket mer. Se Oslo Prides sidor för mer info om programmet, och ta del av några riktigt intressanta föreställningar.

 

 

Hotell i Oslo

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Oslo. Hitta ditt favorithotell och boka idag!

Hitta ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hur jobbar vi med jämlikhet och mångfald i Strawberry?

Intresserad av att jobba med oss, eller bara nyfiken på hur vi jobbar med att skapa en solid kultur baserad på starka principer och värderingar? Kolla in intervjuerna med några av våra kollegor!

Hör från våra kollegor
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen?

Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?  

Lär dig mer om Pride

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter.

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
3.2.13.011 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.