Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Oslo: 23 juni – 1 juli 2023

Pride är ett av Norges viktigaste och största firanden och under 2022, efter några år med restriktioner, skulle vi återigen samlas på gatorna för en stor parad i kärlekens namn. Tyvärr ställdes paraden in bara några timmar innan det var dags.

Natten före blev vi nämligen påminda om just varför detta firande är så otroligt viktigt. Vi glömmer aldrig det som hände! I år är vi redo för att gå ut på gatorna igen, i en parad som kanske blir större än någonsin? Kärleken övervinner alltid hatet!

Vad händer under Oslo Pride 2023?

Pride Park – festivalens hjärta

Oslo Prides festivalområde, Pride Park, har tidigare legat i Spikersuppa vid Nationaltheateret, men i och med en ständig publikökning flyttas Pride Park till Kontraskjæret, som har en större kapacitet Med andra ord är vi redo för tidernas Oslo Pride! I Pride Park finns allt på ett och samma område, scener, serveringsställen, montrar och sociala områden. 

Pride-paraden – höjdpunkten under Oslo Pride

Pride-paraden är lördagen 1 juli och startar kl. 13.00. Paradrutten publiceras på Oslo Prides hemsida inom kort, men en sak är säkert: paraden kommer gå genom ett hejande folkhav på Oslos gator och avslutas med en paradshow i Pride Park!

Ta med gamla vänner, nya vänner, blivande vänner, bekanta och hela familjen! Vi ses där.

Pride House – lyssna och lär

Pride House erbjuder debatter, föredrag, workshops och mycket mer, och arrangeras i år mellan 24-28 juni på Legenes Hus i Oslo centrum.

Skeiv Natt  Oslo Prides officiella avslutningsfest på Clarion Hotel® The Hub

Årets bästa festival måste givetvis avslutas på ett värdigt sätt, och det sker på Clarion Hotel® The Hub! Avslutningsfesten sträcker sig över flera våningar med konserter, shower, DJ:s, dansande och flörtande. Missa inte Rainbow Street – en egen liten gata full av underhållning. Skeiv Natt startar kl. 20.00 lördagen 1 juli. Läs mer och boka biljetter


 

 

Gör dig redo för årets mest färgglada folkfest

Allt du behöver veta om Pride

Vad vet du egentligen om Pride-rörelsen? Vad står färgerna i ”regnbågsflaggan” för? Vilka låtar är mest kända och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?

Läs mer här

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner till Pride i Norden

Hotell i Oslo

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Oslo. Hitta ditt favorithotell och boka idag!

Hitta ditt hotell
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor till Pride

Vi bryr oss om mångfald, och arbetar hårt för lika rättigheter och möjligheter. Därför är vi både stolta och glada för att vi är sponsor till Pride i hela Norden! 

Tillbaka till startsidan för Pride
3.2.8.003 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.