strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Färgglada maträtter redo för servering på restaurang.

Populära restauranger och barer i Steinkjer

Steinkjer, idylliskt beläget längst in i Trondheimsfjorden i Trøndelag, erbjuder mat för alla smaklökar. Stadens trevliga centrum och området runt omkring erbjuder allt från klassisk norsk mat och saftiga kötträtter till asiatisk och italiensk mat.

Populärt resmål för matälskare

Om det är någon del av landet du som matälskare bör besöka så är det Trøndelag. Detta område mitt i det vidsträckta landet har blivit ett av de mest populära resmålen för matälskare från hela Europa, och inte utan anledning: det valdes nämligen ut till europeisk matregion 2022! Trønderlag fick närmare bestämt utmärkelsen "European Region of Gastronomy", en utmärkelse som ingen annan norsk region eller stad har fått tidigare.

Fokus på lokal mat och specialiteter

Så vad innebär ett sådant matpris som ett gemensamt internationellt matexpertteam står bakom? Jo, priset är en hyllning som bevisar att Trøndelag är grymt bra på att fokusera på lokal mat och lokala specialiteter. Med andra ord, om du reser till Steinkjer, Trondheim eller någon annan stad i Trøndelag kan du förvänta dig läckra råvaror som andra städer bara kan avundas. Det gör det värt en resa i sig, eller hur?

Fest, bröllop och konfirmation

Ska du ha en fest, bröllop, konfirmation eller något annat och vill att alla runt bordet ska säga MUMS med stora bokstäver? Då kan du till exempel boka Restaurang Quality Hotel Grand. De skräddarsyr menyer efter dina önskemål – ja, om deras festmeny inte är tillräckligt lockande förstås. Du kan självklart även besöka restaurangen med vilket sällskap som helst för en trevlig kväll. Och du? Om du är ny i staden rekommenderar vi en stadsvandring, för här finns mycket historia!

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka