Medlemskap
Färglad mat på restaurang Izakaya i Oslo.

Upplev matrevolutionen som tagit Norge med storm

Norge har varit med om en matrevolution de senaste åren. Nästan var du än befinner dig i Norge kan du räkna med att få en kulinarisk upplevelse, och fler utländska kockar kommer till Norge för att ta del av kunskaperna.

Norge är en hub för internationell mat

Den gamla norska matkulturen doftar inte precis av kryddiga smakbomber. Men lyckligtvis är det inte längre bara ruttna fisk- och fårhuvuden som tar plats på de norska tallrikarna. Trots att den gamla hederliga husmanskosten har hängt med under en lång tid – och fortfarande föredras av många – har den på många sätt utvecklats och blivit modernare. Dessutom har Norge öppnat sitt sinne för spännande och välsmakande rätter från världens alla hörn.

Storstäderna bjuder på nya matupplevelser

Det var inte länge sedan man bara åt får i kål på hösten medan sushi var ett främmande ord ingen hade hört talas om, men idag behöver man inte resa långt för att hitta godsaker som tillfredsställer de nyfikna internationella smaklökar vi har utvecklat. Oavsett om du är sugen på en pad thai eller en pizza som slår fryspizzan med hästlängder kommer du att hitta det du söker – åtminstone i de största städerna som Oslo, Trondheim, Stavanger och Bergen.

Här hittar du ditt nästa matäventyr

Nu kan du uppleva Thailands bästa smaker på Plah och Ahaan i Oslo, eller pizza med unika toppingar på Teatro några hundra meter längre bort. Är du sugen på klassiska bistrorätter i modern tappning hittar du det på The Social Bar & Bistro som finns i Oslo, Stavanger och Bergen. Är du lite mer av en traditionell typ hittar du norska rätter med en modern twist på Emilies Eld i Trondheim eller goda burgare på någon av alla burgarställen runt om i landet.