MedlemskapMina bokningarKundservice
Dishes from above at a table at Funktionærmessen Restaurant at the hotel Funken Lodge in Svalbard.

Funktionærmessen Restaurant – god mat på Svalbard

Boka nu

På Funktionærmessen Restaurant på Svalbard är du garanterad en kulinarisk upplevelse utan dess like. Här kan du njuta av internationella rätter och arktiska specialiteter tillsammans med ett rikt utbud av goda drycker.

Historia möter innovation

Funktionærmessen är ett av Longyearbyens mest historiska matställen och det var här gruvarbetarna en gång i tiden intog sina måltider med fantastisk utsikt över staden och de omgivande bergen. Efter en omfattande renovering 2017 öppnades dörrarna till restaurangen som vi känner den idag. Här väntar en kulinarisk upplevelse som kännetecknas av exceptionell service, råvaror av högsta kvalitet och fantastisk utsikt.

Stort urval av vin och champagne

À la carte-menyn erbjuder omsorgsfullt komponerade rätter inspirerade av det internationella köket, och du kommer garanterat inte att ångra att du provade restaurangens signaturrätter – kungskrabba och hängmörad Côte de Bœuf. Restaurangen har också en vinlista med över 300 olika viner och källaren är full av bra årgångsflaskor – särskilt från kända Bordeaux-producenter. Till råga på allt har restaurangen förmodligen det bredaste utbudet av champagne som finns i Norge med över 70 sorter!

Winemaker’s Dinner

Flera gånger om året bjuder Funktionærmessen Restaurant in till Winemarker's Dinner i samarbete med välkända och framstående vinhus. Vinleverantörerna presenterar spännande viner, medan köket serverar utsökta rätter som passar perfekt till vinerna. Winemaker's Dinner är populär bland besökare och lokalbefolkningen och vårt tips är att boka ett bord i god tid för att inte missa denna unika upplevelse.

Öppettider

Öppettiderna kan variera på helgdagar och i särskilda perioder. Kontakta oss för aktuella öppettider.

Kontakt

 • locationPinAdress
  Road 212-4, 9171 Longyearbyen, Svalbard
 • contactPhoneTelefon
  +47 79 02 62 00
 • emailContactE-post
  info@funkenlodge,com
 • calendarBordsbokning
  Boka nu