Står en storstadsweekend, lite romantik på tu man hand eller ensamtid på agendan? Behöver du kanske tips för jobbresan eller familjesemestern? I hela Norden väntar en rad olika hotell på över 100 resmål. Här är 10 av de mest populära!

Preikestolen besöks av tusentals turister varje år och ligger i Stavanger.
Den välbesökta Preikestolen i Stavanger.

1. Shopping, fika och nattliv i Stockholm


Oavsett vad du tycker om så hittar du det i Stockholm. På Södermalm kan du bege till färgstarka Hornstull med restauranger och rockklubbar, eller till trendiga SoFo med barer, bohemiska caféer och vintage. Strosa i Gamla Stan och ta en fika i ett medeltida källarvalv, eller upptäck Östermalms många butiker och matställen. Få våra bästa Stockholmstips.


StockholmEn vinterdag på gatorna i gamla stan i Stockholm.


2. Fjord, mark och storstad - Oslo har allt


Har du någon gång promenerat längs hamnpromenaden i Oslo? Du kan följa Akerselva med kaféer och barer ända upp till Maridalsvannet om du vill. Smaka dig runt på Vippa och Mathallen, eller upplev tjusiga Tjuvholmen. Goda drinkar och en stämning på topp hittar du exempelvis på Youngstorgets många uteställen. Ska du till Oslo på sommaren? Kolla in dessa tips.


Barcode vid OslofjordenOslos nya skyline, Barcode, vid Oslofjorden. Foto: Øivind Haug


3. Smörrebröd och kullersten i Köpenhamn


Omkring 10 miljoner människor besöker Köpenhamn varje år, och det förstår vi. Här får du precis det du vill ha, oavsett om det är sill och snaps i Nyhavn, street food på Papirøen eller konserter och shopping på Vesterbro. Från våra två hotell mitt i stan är det lätt att utforska dejliga Köpenhamn.


Cyklar på Köpenhamns gatorKöpenhamn kan vara världens mest cykelvänliga stad.


4. I bastuns huvudstad - Helsingfors


En av de europeiska storstäder som verkligen har blomstrat de senaste åren är [Helsingfors]https://www.strawberry.se/hotell/finland/helsingfors/). Staden har blivit ett populärt resmål som både bjuder på design, konst och spännande restaurangupplevelser. På hotellen kan du dessutom njuta av finsk bastu både morgon och kväll. Kolla in våra eleganta, finska hotell.


Bastu i HelsingforsEn av tusentals bastuar i Helsingfors.


5. Nordens Paris - Nordligaste Tromsö


Det är något exotiskt över Tromsö. Inne i den mysiga staden hittar du hotell, bra restauranger och populära barer på varenda gata, och utanför staden väntar äventyrliga naturupplevelser. På sommaren får du uppleva den magiska midnattssolen, och på vintern kan du åka hundspann på vidderna. Har du tur får du även se aurora borealis dansande på den nordnorska natthimlen.


Vy över Tromsö från StorsteinenVy över Tromsö från Storsteinen. Foto: Hanne Kristine Vederhus.


6. Mellan de sju fjällen hittar du Bergen


I staden Bergen i Vestlandet måste både Ulriken, Fløyen och Fisketorget upplevas minst en gång. Inte minst kan du tillbringa många timmar på Bryggen och på stadens många gator bland historisk träbebyggelse, restauranger och barer. Redo för sex spännande upplevelser i Bergen?


Kvällsstämning på Bryggen och Clarion Hotel Admiral, BergenKvällsstämning på Bryggen och Clarion Hotel Admiral, Bergen.


7. Gamla Nidaros, eller Trondheim som vi säger idag


De korta avstånden gör att du hinner mycket på en dag i Trondheim. Gå längs Nidelven och genom den gamla stan Bakklandet, och ta en paus på ett kafé alldeles intill älven. Se spektakulära Nidarosdomen eller shoppa, ät och njut på Solsiden. Bekanta dig närmare med Trondheim här.


Solnedgång vid Nidelven i TrondheimSolnedgång vid Nidelven i Trondheim.


8. Svindlande utsikt och sprakande färg i Stavanger


Förutom världsberömda naturattraktioner som Kjeragbolten, Preikestolen och Jærstrendene är Stavanger stad värd ett besök i sig. Här finns det trevliga små butiker, en egen gata där alla trähusen är målade i en härlig explosion av färger – och inte minst många bra matställen. Nyfiken? Här är sex anledningar att älska Stavanger.


Fargegaten i StavangerFargegaten i Stavanger. Foto: Bobo Olsson.


9. Musik, mat och tivoli på Sveriges framsida: Göteborg


Den charmiga hamnstaden Göteborg har massor av butiker, restauranger och barer, och om du tycker om fisk och skaldjur blir du inte besviken. Det är också här nöjesparken Liseberg ligger, och varje sommar arrangeras Way Out West, en av Sveriges största musikfestivaler. Vill du upptäcka mer än stadens kända turistställen? Få lokala tips och 10 Göteborgsklassiker eller läs vår guide Sevärdheter och saker att göra i Göteborg.


Kvällshimmel i GöteborgKvällshimmel över Göteborg.


10. Street food och falafel i Malmö


Precis på andra sidan bron från Köpenhamn ligger den skånska staden Malmö. Gå i Folkets park eller bege dig till vattenhålet Lilla torg – och glöm inte att äta stadens kända falafel! Massor av street food och spännande restauranger hittar du runt Möllevångstorget, och sex av de bästa berättar vi om här.


Restaurang Bastard, MalmöRestaurang Bastard, Malmö. Foto: Bobo Olsson
Fyra hotellkedjor och en skattkista


Strawberry har fler än 220 hotell i Norden och i Litauen, och består av Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® och Clarion Collection®. Undrar du vad som kännetecknar de olika hotellen? Hitta din favoritkedja här.


Du kan också välja bland ett fyrtiotal fristående hotell. Varje hotell är unikt, och hotellen är egentligen resmål i sig själva. Det kan vara på grund av designen, läget eller faciliteterna, som ett stort härligt spa. Du hittar dem både i städer, alldeles intill vattnet och högt upp i fjällen. Vill du läsa om spa, skidåkning och lyx på något av dessa hotell? Titta in i skattkistan.


Copperhill Mountain LodgeCopperhill Mountain Lodge i Åre i Sverige.


Norefjell Ski & SpaNorefjell Ski & Spa, rätt i skidbacken i norska Norefjell.


Pool på YasuragiHitta lugnet på Yasuragi som ligger utanför Stockholm.