Påsklovet närmar sig med stormsteg. Ofta är detta ett bra tillfälle för hela familjen att samlas och göra något roligt tillsammans. Här tipsar vi om 5 bra påskresor för dig och din familj!

Vy över Riddarholmen i Stockholm
Stockholm är extra vackert när vårljuset börjar hitta tillbaka efter den mörka vintern.

Spana in våra utvalda erbjudanden

Utforska säsongens bästa erbjudanden här!
chevronRight

Fullspäckat påsklov i härliga Stockholm

Sveriges huvudstad har många sevärdheter och smultronställen. Med tunnelbana, buss eller till fots rör du dig lätt mellan stadens 14 holmar och öar. Ta med familjen på semester i Stockholm under lovet och njut av citypulsen och alla aktiviteter staden erbjuder. Hälsa på djuren på Skansen, spana in kungafamiljens slott och ha det mysigt i familjevänliga Stockholm.

Clarion Collection Hotel Tapto ligger på Östermalm och bara ett stenkast från Stockholms Stadion. Med sitt lugna men centrala läge är det ett perfekt familjehotell med närhet till shopping, restauranger och sevärdheter. Här får ni utöver frukost såväl fika som kvällsmat inkluderat i rumspriset.

Spännande äventyr i snabbväxande Oslo

Med arkitektur, shopping, friluftsliv och restauranger har Oslo växt fram till ett familjevänligt och populärt besöksmål. Den kompakta stadskärnan gör att det aldrig är långt till nöjen, kultur eller riktigt bra hotell. På Comfort Hotel Xpress Youngstorget bor du i ett modernt och prisvärt hotell vid Youngstorget. Hotellet är perfekt för dig som vill utforska och uppleva Oslo – du har närhet till såväl centrum, Aker Brygge och Centralstationen.

En solig dag på Aker brygge i Oslo.

Comfort Hotel Xpress Youngstorget - barception_16_9Barception (bar + reception) på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, mitt i city i Oslo.

Oslos vackra operahus, ligger ett stenkast från Oslo Centralstation.

Drygt 20 minuter norr om Oslo ligger Norwegian Museum of Science & Technology – ett paradis för nyfikna personer i alla åldrar. Muséet har mer än 80 interaktiva installationer, utställningar och ett spännande aktivitetsprogram under påsklovet. Perfekt utflyktsmål för hela familjen som besöker Oslo under påsklovet.

För dig med barn som älskar djur rekommenderas ett besök på Oslo Reptilpark – beläget bara 10 minuters promenad från Comfort Hotel Xpress Youngstorget. Här får familjen uppleva mer än 100 djur, allt ifrån ormar, ödlor och giftiga grodor till dvärgkrokodiler, apor och fiskar. Dessutom kan du här se ”svarta änkan” – världens giftigaste spindel. Reptilparken ligger på bottenvåningen och i källaren på St. Olavs plass 2, väldigt centralt. Besöket på parken kan du därför kombinera med en måltid på någon av stadens alla trevliga restauranger.

Go och gla' i underbara Göteborg

Göteborg är Nordens femte största stad och har mycket att erbjuda – oavsett om du är i staden på blixtvisit eller väljer att stanna ett par dagar. Universeum är ett äventyrligt vetenskapscentrum beläget vid Korsvägen i södra delen av centrala Göteborg. Centrumet är en utmärkt påsklovsaktivitet och lämpar sig för hela familjen – såväl för nyfikna barn som intresserade föräldrar. Universeum är uppdelat i olika utställningar och lär dig och din familj allt om exempelvis rymden, regnskogen och istiden.

På Universeum i Göteborg hittar du även ett spektakulärt akvarium.

Påsklovsaktiviteter behöver inte kosta skjortan. I området Haga hittar du några av Göteborgs mest charmiga kvarter och här får du en mysig familjefika utan att tömma plånboken. Promenera runt i ett av Göteborgs äldsta kvarter och njut av god mat, härlig atmosfär och spännande shopping. Med familjen bor du bäst på Clarion Collection Hotel Odin – beläget bara några minuters promenad från Göteborgs Centralstation, Drottningtorget och Avenyn. Hotellet är perfekt för familjer som vill laga eller värma sin egen mat – de flesta av hotellets rum har nämligen eget kök eller pentry.

Fartfyllt och blött påsklov i Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors är en populär och familjevänlig destination med många bra barnaktiviteter. Under påsken rekommenderas ett besök på Flamingo Spa i Vantaa drygt 30 minuter norr om Helsingfors. Här finns såväl avkopplande spa som ett fartfyllt vattenland. Vattenlandet har bland annat Nordens längsta vattenrutschbana, bastuyoga och flera pooler med minst 32-gradig värme. Aqua Park Flamingo ger spänning och äventyr till alla actionälskande barn. Här samsas rutschkanor och varma pooler med vattenälskande människor i alla åldrar.

Tycker dina barn om alla de spännande djur som bor i våra hav? Då är ett besök på Sea Life definitivt att rekommendera. Att besöka Sea Life är en rolig upplevelse för både stora som små. Kliv in i undervattensvärlden och bekanta dig med bland annat hajar, clownfiskar, pirayor, sjöhästar och lekfulla bläckfiskar. Hotel F6 ligger mitt i centrala Helsingfors och har närhet till såväl shopping, restauranger och kultur. Dessutom är det enkelt att ta kollektivtrafik från hotellet, vilket gör dig och din familj redo att utforska staden!

Helsinki in sunlight_16_9

Mysigt påsklov i majestätiska Köpenhamn

Under påsklovet lämpar sig en kortare semester utmärkt. Köpenhamn är en stad med många ansikten och mycket att göra. Mest känt är kanske staden för Tivoli – världens näst äldsta nöjespark. Med mer än 4 miljoner besökare varje år är Tivoli det mest populära turistmålet i hela Danmark och helt klart värt ett besök. Nöjesparken ligger mitt i den danska huvudstaden och erbjuder mer än bara karuseller och attraktioner. Med restauranger, konserter, föreställningar och en mysig atmosfär utlovas du och din familj en härlig påsklovsdag på Tivoli.

Under påsken firar nöjesparken med vackra påskliljor, söta påskkaniner, färgglada påskägg och roliga överraskningar. Dessutom har man vackra belysningar, parader och mycket mer.

Köpenhamns anrika nöjespark, Tivoli, behöver knappast någon närmare presentation.

På Comfort Hotel Vesterbro bor du oerhört centralt – bara 500 meter från Köpenhamns centralstation och 700 meter från Tivoli. Här finns gott om familjevänliga restauranger, shopping och nöjen precis utanför tröskeln. Med fritt WiFi, fräscha rum och modern atmosfär är man ett populärt hotellval i den danska huvudstaden. Dessutom erbjudet hotellet sen utcheckning på söndagar då du och din familj kan stanna ända till klockan 18.00.

Vill du ha tips om hur du reser smidigt med barn? Missa inte denna artikel!

Spana in våra utvalda erbjudanden

Utforska säsongens bästa erbjudanden här!
chevronRight