Oavsett om du är skidfanatiker eller bara vill få en adrenalinkick på semestern kommer du att gilla den här festivalen. Holmenkollen Ski Festival arrangeras årligen, är en av världens största skidfestivaler och håller till på Holmenkollen precis utanför Oslo. Festivalen pågår i tre dagar och här är anledningarna till besöka festen.

Holmenkollen Ski Festival
Holmenkollen Ski Festival

1. Need for speed


Du älskar det snabba livet. Det gör skidåkare också. Hoppbacken Holmenkollen är ett 60 meter högt hopp, så vi kan bara anta att det kommer gå undan för skidåkarna som formligen kommer flyga nedför backarna.


2. Du kommer älska Nordens bästa atleter


Mellan damernas skidhopp och männens längdåkning finns det extra spänning för vem som helst. Om du gillar att åka skidor, älskar du förmodligen att titta på när experterna gör det också. Alla som är någon i skidvärlden kommer att vara på plats så glöm inte att ta med dig kameran. Kanske också penna och papper om du skulle få chansen att be om en autograf av din favoritåkare.


3. Det är en perfekt dagsutflykt från Oslo


Om du är i Oslo är det en perfekt dagsutflykt som bara tar 20 minuter med bil eller T-Bane. Det finns helt enkelt inte några bra ursäkter att missa festivalen. Såvida du inte råkar missa den, i så fall kan du kika på den här förstagångsguiden till Oslo istället.


Var kan man bo i Oslo?

Välj mellan alla våra hotell i Oslo.


Där har du det! Tre enkla anledningar att besöka Holmenkollen Ski Festival om du råkar vara i Oslo samtidigt. Om du missar festivalen borde du ändå besöka Holmenkollen, vi lovar att du inte blir besviken.