Tillhör du dem som alltid försöker trotsa naturlagarna när du packar väskan? Här är listan över sådant du faktiskt inte behöver packa ner inför resan.

Om du ska på tjänsteresa eller ser fram emot en ledig helg långt bort ifrån vardagens bekymmer är din plan förmodligen densamma varje gång: Packa lätt. Men hur brukar det gå egentligen. En lyckad weekend- eller affärsresa handlar lika mycket om vad du lämnar hemma som vad du släpar med dig.

Här är listan över prylarna som alltför ofta tar upp plats i resväskan. Men som faktiskt inte borde göra det:

Sportutrustning

Kommer du verkligen rulla ut träningsmattan i pausen mellan seminariet och middagen? Och träningsgummibanden du har tänkt träna överarmarna med, kommer du att använda dem?

De allra flesta hotell har ett gym, så det finns ingen anledning att ta med egen utrustning. Och kanske finns det ett badhus i närheten? Badkläder tar liten plats, torkar fort och handduk kan du låna på hotellet.

Gadgets

Det är bra tänkt, men du behöver inte ha med dig mobilen, plus både laptop och surfplatta. Välj bort minst en av dessa. Appar däremot kan du mycket väl prioritera. Ladda ner några reseappar så får du tips på restauranger och sevärdheter. Och några spel kan vara bra att fördriva tiden med på flygplatsen.

Spelar du Pokemon Go kan det hända att du behöver en powerpack med extra ström. Bättre kamera än den du har i telefonen behöver du bara om du är fotograf. Till yrket.

För mycket kläder

Du är stilig, men du behöver inte tre par byxor. Ta de mörka jeansen som passar till allt, och packa ner några toppar och skjortor i diskreta färger, med betoning på några. Skulle olyckan vara framme kan du alltid få skjortan tvättad på hotellet.

Och kom ihåg att varken gatuartisten i Dubrovnik eller bartendern på hotellet bryr sig om att du bara har med dig en jacka på resan.

Visste du förresten att det smartaste är att rulla kläderna? De blir mindre skrynkliga och du får plats med mer i väskan.

banner

Mer än en bok

Kommer du verkligen läsa den där tegelstenen till bok som du fick i julklapp? Om du verkligen gillar att läsa är en läsplatta att föredra. Tidningar behöver du inte heller hamstra. Digitala utgåvor är mycket mer miljövänliga och tar ingen plats. Och reseguiden? Rekommenderas bara om du reser solo till en plats utan människor, skyltar och internet.

Fullproppad necessär

Necessären blir lätt överfylld av gratisschampon och andra produkter från tidigare hotellvistelser. Packa om och gallra ur den innan säkerhetsvakterna på flygplatsen gör det åt dig. Medicinskåpet kan du också lämna hemma. Ett plåster och några smärtstillande är vanligtvis allt som behövs.

Påbörjade projekt

En viktig punkt till sist. Plåga inte samvetet med ogjort arbete. Högen med papper som ska gås igenom kommer förmodligen ändå inte längre än till det lilla soffbordet på hotellrummet. Njut hellre av vistelsen. Ju färre saker du har att tänka på under resan, desto bättre. Inte minst för humöret.

Stoppa för säkerhets skull ner ett litet paraply i din smart packade väska och njut sedan av vetskapen att livet inte handlar om att planera varenda minut av din väl förtjänade fritid.

Trevlig resa!