Tidiga morgnar, dålig sömn, knappt någon frukost och sen lägger du även till stress, köer och kaos – och kanske ännu mer stress. Kan du känna igen dig om vi säger ordet flygplats? Men, du har ju faktiskt en härlig utlandsresa att se fram emot! Och vi tycker du borde unna dig själv att börja semestern på bästa möjliga vis. Läs vidare!

Clarion Hotel Arlanda Airport Utsikt
Unna dig att börja semestern på bästa sätt! Vi listar 7 anledningar till att bo på flygplatshotell och ha flygplanen som närmsta granne.

1. Tjuvstarta semestern på bästa möjliga sätt

Du ska äntligen få resa iväg och för många är det en av årets stora höjdpunkter som nu står för dörren. Det är klart du borde unna dig att vara utvilad inför din utlandsresa, och det stavas f-l-y-g-p-l-a-t-s-h-o-t-e-l-l.

Vi erbjuder flertalet hotell som ligger i nära anslutning till flygplatser runt om i Norden. Vakna efter en god natts sömn i en fluffig hotellsäng, med flygplanen som din närmsta granne.

2. Kickstarta morgonen med obligatorisk frukost

Man bör aldrig resa på tom mage och såklart har vi frukostbufféer på våra flygplatshotell. Går ditt plan lite för tidigt för våra frukosttider så erbjuder de allra flesta hotellen en Early Bird-frukost, en enkel frukost som serveras vid 3-tiden på natten, men det finns också frukostpåsar som du kan ta med dig.

Spana in “Serviceutbud” på hotellet du vill bo på för att se hur tidigt du kan förse dig med dagens viktigaste mål.

Tips! Måste du checka in dina väskor en viss tid innan flyget lyfter? Starta dagen med att checka in ditt bagage på flygplatsen, för att sedan gå tillbaka till hotellet och njuta av frukosten i lugn och ro.

Clarion Hotel Copenhagen Airport Säng Flyger du från Köpenhamn? Sov en natt i en fluffig säng på Clarion Hotel® Copenhagen Airport, som endast har 2 minuters promenad till Terminal 3.

3. Undvik allt som stavas stress, kaos och köer. Och spara dyrbar tid.

“Man bör vara på flygplatsen två timmar före avgång. Räkna med en och en halv timme till flygplatsen. Kanske man måste stanna för att tanka. Få in alla bilen, och packningen. Och så är det ju de sista produkterna i necessären som är så lätta att glömma.”

Det finns en charm med alla dessa förberedelser. Men det finns också en stor risk till onödigt småtjafs. Om du unnar dig en hotellnatt får du avcheckat en del av logistiken redan dagen innan. Så kan du njuta av en promenad eller busstur i lugn och ro ner till terminalen med perfekt framförhållning.

Flera av våra flygplatshotell ligger bara några meters gångavstånd till terminalerna!

4. Parkera bilen gratis(!) under din utlandsresa

Spana in vilka hotell som har Park, Stay & Fly och läs mer om vad hotellet erbjuder:

5. Det är hotell vi pratar om = mjuka sängar och fluffiga kuddar, restaurang och bar, konferensmöjligheter, gym, pool och frukostbuffé!

Behöver vi säga något mer? Spana in vad hotellen erbjuder beroende på vilken flygplats du flyger ifrån.

Clarion Hotel Arlanda Airport Pool Kickstarta semesterkänslan redan på Arlanda genom ett dopp i poolen på Clarion Hotel® Arlanda Airport Terminal.

6. Avsluta (förläng) semestern på bästa möjliga sätt

Efter en lång dag på resande fot är det en god idé att checka in på hotell även innan ni åker hemåt. Avsluta semestern på ett lika trevligt sätt som ni startade den. Ta en stund till att reflektera över alla nya upplevelser och minnen, och kanske vill ni passa på att upptäcka någon av alla storstäder i anslutning till flygplatsen innan ni beger er hemåt?

7. Psst! Det är ingen som säger att du måste resa utomlands för att kunna bo på ett flygplatshotell.

Våra hotell är en destination i sig. Det är ett bra tips om du exempelvis vill unna dig en staycation eller få lite härligt miljöombyte.

Vi har hotell vid de flesta flygplatserna i Norden. Bland annat på Arlanda i Stockholm, Kastrup i Köpenhamn, Gardermoen i Oslo och Vanda i Helsingfors.

Här hittar du alla våra flygplatshotell.

Trevlig resa! Bon voyage!