Medlemskap

Göteborgs bästa second hand-shopping

Göteborg är känt för sin fina shopping och i synnerhet för sina second hand-butiker. Det finns många sådana butiker att välja mellan och alla är prydligt arrangerade och välsorterade. Och det är lika troligt att fynda en Ganni-klänning som att hitta den där Patagonia-fleecetröjan från 80-talet som du har letat efter. Här är en snabbguide till allting second hand-relaterat i Göteborg.

  • 1. Pop-Boutique

    Adress: Magasingatan 22

  • På den här populära gatan hittar du flera coola vintagebutiker samt ett område med matbilar och uteserveringar i solen.

  • Pop Boutique har allt från hattar, väskor, kläder och solglasögon till smycken.

  • Butiken är prydlig och välorganiserad, både efter plagg och färg, vilket gör det enkelt när man letar guldkorn och skatter.

  • Om du är ute efter klänningar från 70-talet, de perfekta jeansen med hög midja eller en cool fleecetröja är det här rätt plats.

2. Ragtime


Adress: Magasingatan 15


Bara några steg från Pop Boutique ligger Ragtime, som består av Ragtime Herr och Miss Ragtime. Den förstnämnda säljer herrkläder, inklusive blazrar, T-shirts, Vans-skor och Birkenstock-tofflor – bara för att nämna en del.


Här kan folk lämna av sina märkeskläder eller vintageartiklar till försäljning, vilket ger stora möjligheter till fantastiska köp. Bredvid ligger Miss Ragtime, där man hittar trendiga varumärken som Munthe, Stine Goya, Sophie by Sophie och Baum und Pferdgarten.


3. APLACE


Adress: Magasingatan 20


För att hitta till APLACE går man helt enkelt över gatan från Ragtime. Butiken är en härlig blandning av inredning, konst, kläder och smycken. Här är det svårt att hålla plånboken i styr. Butiken erbjuder främst nya produkter från välkända varumärken som Rodebjer, Hope, Róhe och Stina Goye, men i ett litet hörn hittar du APLACE:s second hand-avdelning, där man kan hitta snygga plagg från toppmärken till väldigt bra priser. Vi föll för en Ganni-klänning och en Nike-keps.


PS: Comfort Hotel® Göteborg ligger bara fem minuters promenad från Magasingatan.

Tjej testar kläder i vintage-butik i Göteborg.

4. Beyond Retro


Adress: Arkaden


Den som verkligen vill dyka in bland klädhängarna kan bege sig till Beyond Retro, en av Göteborgs största second hand-butiker. Här hittar man sportkläder från 90-talet, Levi's-jeans, T-shirts med coola tryck … nästan vad som helst man kan tänkas leta efter ifall man gillar stillen.


5. Fabriken


Adress: Ekedalsgatan 16


Ett härligt ställe i det mysiga och avslappnade kvarteret Majorna, nära Slottsskogen. På Fabriken återfinns nordiska klassiker från 50- och 60-talet samt möbler, keramik, konst och krimskrams.


6. Erikshjälpen


Adress: Rosenlundsgatan 8


Erikshjälpen finns över hela Sverige och har tre butiker i Göteborg. Strawberry besökte den mycket välorganiserade butiken på Rosenlundsgatan. Den får ett stort plus för att den har separata avdelningar för köksartiklar, barnartiklar och kläder.


7. Sneakershyllan


Adress: Kungsgatan 38


I hjärtat av Göteborgs shoppingområde ligger Sneakershyllan, stället för dem som är särskilt intresserade av gympaskor. Det här är stället för alla samlare (vi hittade samlarobjektet Jordan 1 Retro High Fragment från 2014 i originalkartong …), de som vill ha ett klassiskt par från Nike eller Vans, eller färgglada sneakers som sticker ut, samt för de som älskar old school i allmänhet.


Här finns skor för män, kvinnor och barn.

Senaste artiklarna