I år är anledning större än någonsin att besöka Köpenhamn. Den danska huvudstaden är utsedd till den hetaste staden att besöka 2019 av Lonely Planet. Låt oss guidea dig genom Köpenhamn, från flygplatsen till spännande matupplevelser i centrum och modern arkitektur.

Vackra hus i Nyhavn, Köpenhamn
Vackra och färgglada Nyhavn är en av Köpenhamns mest kända platser

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, är ett pulserande centrum för kulturella upplevelser och utbyten. Detta har en av världens ledande resebyråer, Lonely Planet, uppmärksammat. Lonely Planet listar årligen sina topp 10 resedestinationer, och i år ligger Köpenhamn på förstaplats. Läs mer och kika på hela listan här!


Arkitektur och shopping står i centrum


Modern arkitektur i form av kungliga biblioteket, som även kallas den svarta diamanten, och Operahuset varvas med innerstadens charmiga 1800-tals hus. Ett stenkast bort från Köpenhamns centralstation hittar du en av världens äldsta nöjesparker och Danmarks största turistattraktion, Tivoli. I centrum för innerstaden står shoppingstråket Ströget som sträcker sig från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Den drygt kilometerlånga gågatan bjuder på shopping för både en stram budget till en lite generösare.


Industriområdet Refshaleøen eller “Reffen” som det kallas har blivit en mötesplats för Köpenhamns street food-älskare. Här trängs mat från bland annat Marocko, Peru, Indien, Italien och Filipinerna.


Charmen i Vesterbro


På Vesterbrosidan möts du av en dynamisk stadsdel med mångkulturell prägel. På dagen kan en promenad längs med Värnedamsvej, känt som Köpenhamns lilla Paris, vara en avkopplande aktivitet som kontrast till innerstadens höga tempo. Mysiga fik, bagerier, blomsterbutiker och utländska restauranger är ett smakprov på det du kan hitta där.


Gata på VesterbroVesterbro har sin charm i sina idylliska gator.


På helgerna blir Ködbyn i Vesterbro värd för två av de populäraste klubbarna i Köpenhamn, nämligen Bakken och KB3. Delområdet Ködbyn som tidigare varit en plats där kötthandlare höll till har nu blivit en plats för konst, restauranger och nattliv med Berlinkänsla.


Comfort Hotel Vesterbro ligger precis intill Rådhusplatsen i stadsdelen Vesterbro. Ett hett budgettips till er som vill bo i denna charmiga stadsdel.


lobby comfort hotel vesterbroComfort Hotel Vesterbros inbjudande lobby.


Bo på gränsen av två världar


Copenhagen Airport är Skandinaviens största flygplats med goda kommunikationsmöjligheter till centrala Köpenhamn på under 20 min. Strax utanför Terminal 3 kan du smidigt checka in på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Ett hotell för den som är ute efter urban och lyxig känsla. Njut av rymliga rum inredda i modern skandinavisk stil, spa och saltvattenpool i ett och samma hus.


Spa på Clarion Hotel Copenhagen AirportSaltvattenbadet på Clarion Hotel Copenhagen Airport bjuder på en avkopplande atmosfär.


I närheten av flygplatsområdet finns även Quality Airport Hotel Dan som erbjuder gratis transfer till och från flygplatsen. Här får hela familjen plats!


I närheten av Quality Airport Hotel Dan finns Nordens största akvarium, “Den blå planet”, som även bjuder på spektakulär arkitektur. För den shoppingsugne finns, ett par stationer bort med Öresundståget, köpcentrumet Field´s som erbjuder hela 145 butiker.


Den bla planet - Akvarium Köpenhamn
På kvällen framhävs akvariets dramatiska arkitektur av stämmningsfull belysning. Foto: Adam Mørk.


Det som gör Köpenhamn till en unik huvudstad är dess närhet till Sverige. Från Flygplatsområdet tar det endast 20 min att ta sig över till Malmö vilket ger Köpenhamnsbesöket en extra kick.