Att åka på en shoppingturné i Sverige ska vara enkelt. Därför har vi satt ihop en liten guide till de bästa shoppingstråken i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom har vi märkt ut våra hotell som ligger i direkt anslutning till områdena. Med den här guiden är du redo att shoppa loss!

Centrala Stockholm
Centrala Stockholm

Stockholm


Stockholm är den perfekta shoppingstaden med massor av lokala och internationella varumärken att välja på. Eftersom staden är så stor finns det i huvudsak två områden du kan välja på, Norrmalm (det större av de två) och Södermalm (det mindre och lite trendigare). Oavsett vilket område man väljer, är det lätt att hitta något som passar varje smak och stil.


Norrmalm


norrmalmNotera: De röda markeringarna på kartan visar de största shoppinggatorna i området.


1. Clarion Collection Hotel Wellington

2. Clarion Hotel Sign

3. Comfort Hotel Stockholm

4. Hotel C Stockholm

5. Nordic Light Hotel


Södermalm


Screen-Shot-2015-sodermalm


Nära Södermalm hittar du: Clarion Hotel Stockholm.


Nu när du vet var du ska bo, kolla in denna shoppingguiden till Stockholm.


Göteborg


shutterstock_43778386Foto: Shutterstock


Göteborg och shopping är nästan synonymt. I de centrala delarna av staden och i direkt anslutning till centralstationen, hittar du ett stort shoppingområde som kallas Nordstan. Du kan enkelt upptäcka Göteborgs shopping till fots och du kommer märka att det finns en stor bredd i utbudet av butiker, allt från lokala småbutiker till internationella kedjor. De lite äldre delarna av Göteborg och närmare bestämt Haga, erbjuder några av stadens bästa second hand butiker samt många trevliga kaféer där du kan stanna till för en fika.


Nordstaden


nordstadenNotera: De röda markeringarna på kartan visar de största shoppinggatorna i området.


1. Clarion Hotel Post

2. Clarion Collection Hotel Odin


Haga


hagaNotera: De röda markeringarna på kartan visar de största shoppinggatorna i området.


3. Comfort Hotel Göteborg


Malmö


shutterstock_107242097Foto: Shutterstock


Malmös shoppingområde är mestadels centrerat kring huvudgatan, som sträcker sig från stortorget i närheten av centralstationen, ner till det stora köpcentret Triangeln. Längs huvudgatan (som också är en gågata) finns det massor av butiker, kaféer och restauranger att testa. Om du går vidare förbi Triangeln kommer du till Möllevångstorget där du förmodligen möts av den dagliga torghandeln med frukt och grönsaker. Området kring Möllan har spännande butiker och kaféer och inte minst ett brett utbud av restauranger som serverar Malmös nationalrätt, falafel. Något du inte får missa när du besöker Malmö.


Här hittar du våra hotell i Malmö.


Är du redo för en shoppingresa ännu? Det är vi! Om vi missat några bra shoppingstråk, dela gärna med dig