Det finns många orsaker till att man trivs så bra i Danmarks huvudstad och även om resans syfte är business bjuder Köpenhamn alltid på pleasure. Åker du till Köpenhamn i business-sammanhang och är en ölfantast? Full pott! Med de här tre internationella utnämningarna kan resan inte bli annat än en succé för dig.  

Takterrass på hotell SKT. PETRI i Köpenhamn
Härlig takterrass på hotell SKT. PETRI i Köpenhamn.

"Suit Up"

Du kan inte få en bättre utgångspunkt än här. Under 2018 utsågs Danmark till Europas bästa land att göra business i. Världsbanken korade vinnaren bland hela 144 europeiska länder. Med andra ord blir du garanterat inspirerad att “få jobbet gjort” här.

Foto: ©Kim Wyon / VisitDenmark

"On a Roll"

Vad kan du mer inspireras av i Köpenhamn? Jo, en hel drös av lyckliga människor. Danmark har flera år i rad blivit utsett till världens lyckligaste land. Det beror bland annat på bra välfärd och hälsa, hög grad av jämställdhet och fokus på socialt ansvar för både människor och miljö. Det är bara att börja socialisera och låta det danska lyckoruset smitta av sig.

"Raise the Bar"

Och meritlistan fortsätter. Danmark är nämligen också världsledande när det gäller öl. Danskarna är kända för sin dynamiska och spännande ölkultur med över 150 bryggerier. De är faktiskt så bra att Mikkeller i Köpenhamn blev utsett till världens tredje bästa ölbryggeri i 2015. Bryggeriet har som mål att brygga kvalitetsöl av de bästa råvarorna, och att utforska och utmana de existerande genrerna när det gäller öl.

Och se där ja, baren ligger bara 190 meter från Comfort Hotel® Vesterbro. Alltså är det enkelt att svänga förbi. Men du kanske behöver en extra dag om du ska ta dig igenom de 24 olika ölsorterna de har på tapp. Det är dock inte bara Mikkeller som serverar bra öl. Här är fyra andra barer med förstklassig öl på gångavstånd från våra två hotell i centrala Köpenhamn:

Taphouse

Taphouse finns ett brett urval av öl från hela världen. Dessutom byter de ut delar av sortimentet med jämna mellanrum så det alltid finns något nytt att smaka på.

Fermentoren

Förutom att servera ett varierat utbud av god öl har Fermetoren även en specialbryggd öl som endast går att få tag på just här.

Ørsted Ølbar

Här på Ørsted Ølbar kan du smaka på noga utvalda ölsorter, lokala och internationella, på tapp eller på flaska.

Dia’legd säljer öl som är producerat av mikrobryggeriet Refsvindinge från Fyn, Danmarks tredje största ö.

Bo bra i Köpenhamn

Vi på Strawberry erbjuder förutom Comfort Hotel Vesterbro tre andra hotell i charmiga Köpenhamn. Bo med extra allt och superläge på lyxiga SKT. PETRI eller Clarion Hotel Copenhagen Airport som båda liggernära Kastrup flygplats och med tunnelbana direkt in till city.