Du får garanterat uppleva julstämning när du besöker en julmarknad. Julen närmar sig med stormsteg och i Oslo finns det gott om julmarknader som du kan besöka för att handla julklappar och njuta av pepparkakor och glögg. Här har vi listat de bästa julmarknaderna i Norges huvudstad.

christmas-tree-outside-people-shopping-market.jpg
Du får garanterat uppleva julstämning när du besöker en julmarknad.

Jul i Vinterland bjuder på julmagi i hjärtat av Oslo

När: 12 november 2022 - 1 januari 2023

Var: På Spikersuppa vid Karl Johans gate

Vad: Oslos mest gnistrande och populära julmarknad, Jul i Vinterland, bjuder återigen stora och små till juloasen på Spikersuppa vid Karl Johans gate. Strosa längs med de upplysta gatorna, känn julstämningen och besök bodarna som säljer allt från glögg, churros, handstickade yllevantar och annat hantverk som är perfekt till julklappar.

Jul i Vinterland har gott om julaktiviteter för både stora och små.

Julmarknaden bjuder på roliga aktiviteter så som isbana, karuseller och inte minst en tur i pariserhjulet Julestjernen. Härifrån kan du se ner över ett fantastiskt och julupplyst Oslo. De minsta kan hälsa på jultomten, besöka julverkstaden och dekorera pepperkakor.

Läs mer om Jul i Vinterland här.

Hotell i närheten: Hotel Christiania Teater och Clarion Collection® Hotel Savoy

Traditionsenlig julmarknad hos Norsk Folkemuseum

När: 3-4 december och 10-11 december 2022

Var: Norsk Folkemuseum, Museumsveien 10, 0287 Oslo

Vad: Upplev ett stämningsfullt besök på den årliga julmarknaden hos Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Det kulturhistoriska museet är inrett enligt lokala norska jultraditioner, och är fyllt med underbara dofter och goda smaker. Jultomten dansar in i julen med tomtenissarna och öppnar dörrarna till sin verkstad för de minsta.

På rundtur med häst och vagn på museet. Foto: Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Smaka på rykande färska Hardangerlefser, lyssna på vackra toner på en julkonsert, eller ta med barnen på ponnyridning. Det finns massor av roliga aktiviteter för att komma in i riktig julstämning. Dessutom blir julhandeln lite enklare med över 100 bodar på marknadsplatsen, som erbjuder ett stort utbud av de unika, välsmakande och egenproducerade produkterna.

Läs mer om julmarknaden hos Norsk Folkemuseum här.

Hotell i närheten: Clarion Collection® Hotel Gabelshus och Hotel Christiania Teater

Julmarknad i urbana omgivningar hos Botanisk Hage

När: 26 november 2022

Var: Botanisk Hage, Sars’ gate 1, 0562 Oslo

Vad: Botanisk Hages Venner kan återigen välkomna dig till sin julmarknad. Det kommer finnas bodar som säljer hantverk, hemlagade delikatesser och presenter. Föreningen säljer kaffe, våfflor och andra varma drycker. För den som vill sjunga in julen denna lördag inför första söndagen i advent kommer det att finnas möjlighet att dansa runt granen och öva på gamla men bekanta julsånger, och kanske några nya.

Känn doften av julprodukter från olika bodar.

Läs mer om programmet och julmarknaden hos Botanisk Hage.

Hotell i närheten: Comfort Hotel® Grand Central och Clarion Hotel® The Hub.

Trendig designerjul på Designernes eget julemarked

När: 3-4 december 2022

Var: DOGA Norsk Design og Arkitektursenter, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Vad: Designernes eget julemarked är en mångårig tradition som hålls i Norsk Design og Arkitekturs industribyggnad. Lokalerna förvandlas till en tre våningar hög julmarknad där kreativa designers från både Norge och utlandet säljer sin egen design. Här kan du köpa bland annat kläder, smycken och accessoarer till honom, henne, barnen och hemmet!

Mellan julhandeln kan du ta dig en bit mat i caféet. Julmarknaden ryktas vara mycket populär som lockar många besökare, så det kan löna sig att komma tidigt!

Mer information om Designernes eget julemarked här.

Hotell i närheten: Clarion Collection® Hotel Folketeateret och Comfort Hotel® Xpress Youngstorget

Designers säljer allt från möbler till kläder på Designernes eget julemarked i Oslo.

Boka ett hotell inför ditt julmarknadsbesök

Vill du besöka en eller flera av julmarknaderna? Upplev julen i Oslo med vänner eller familj och boka boende på ett hotell i närheten. Här hittar du alla våra hotell i Oslo.