Sommaren är inte över ännu! Oftast är faktiskt augusti den bästa sommarmånaden i Oslo. Och om vi har tur varar de varma, fina sommarkvällarna långt in i september.

Vänner hoppar från brygga
Ta en simtur en sen sommarkväll

Oslos heta dagar och ljusa nätter kan avnjutas i parker, på terrasser och på stranden. En av stans populäraste innergårdar är RodinsComfort Hotel® Karl Johan. Vi bad hotellets tidigare direktör, Robert Holan, lista sina allra bästa tips hur man upplever Oslo på sommaren.


Robert Holan på Comfort Hotel Karl Johan.


Hos Rodins får du både skaldjur och rätter från grillen.


Uteserveringen på Rodins.


Långgrund strand


Det finns många bra nattbad utanför Oslo city. Till exempel sandstranden Katten vid Nordstrand, cirka tio minuter med bil söder om Oslo. Stranden är långgrund och det finns en betongbrygga med hopptorn. Det bästa nattbadet inne i Oslo finns vid operaområdet Sørenga.


Sörenga, Oslo Sörenga med barcode i bakgrunden. Foto: Elisabeth Ellijoy Frengen / Foap / visitnorway.com


Blåmögelost och bacon


Bästa nattmaten äts på Munchies på Grunerløkka. Här finns en hamburgare, Munchie Burger, med blåmögelost, karamelliserad lök och bacon som är en favorit. Bra veganburgare också.


Var: Thorvald Meyers gate 36A

Rosévin i parken


Är man på jakt efter en park att ha picknick i ska man ta sikte på hörnet av Josefinesgate och Hegdehaugsveien. Där finns en liten idyll som är något så ovanligt som en offentlig trädgård mitt i Oslo. Tipset är att först stanna till hos konditoriet Pascal för att köpa en picknickkorg. Ta med plädar och rosévin.


Var: Henrik Ibsens gate 36

Skaldjur med havsutsikt


Vill man besöka en mysig sommarkrog en ljummen sommarkväll ska man boka in sig på Lille Herbern på Bygdøy. Havsutsikten i kombination av färska skaldjur är oslagbar.


Var: Herbernveien 1

Skaldjur Skaldjur betyder sommar!


Artisternas favorit


För bästa nattklubbsbesök är det Jæger som gäller. En intim klubb med internationell känsla. Här kan man samma kväll få uppleva New Yorks bästa DJs och stöta på världsartister på besök i Oslo hänger i baren.


Var: Grensen 9

Iskalla glassar


En riktigt het dag är Ice Crime ett måste. Hemgjorda isglassar med spännande smaker. En favoritkombination är rödbeta med citronzest.


Var: Olaf Ryes Plass 3

Promenad med havsdoft


Ett fint sätt att uppleva det gamla och det nya Oslo är att ta en promenad längs med Hamnpromenaden, från Sørenga till Aker Brygge. Du möts av vackra vyer, båtliv, kulturhistoria, arkitektur och havsdoft.


Var: Sørengkaia

Sörenga från havet Från havet har du fin utsikt över Sörenga och barcode! Vad sägs om att hyra en kajak?
Vill du uppleva Oslo på sommaren? Strawberry har 12 hotell i Oslo centrum. Boka här!


Av: Per Olsson, Rävudden, Hanne Kristine Vederhus och Ebba Zäther, Strawberry

Denna artikel publicerades först i medlemsmagasinet Nights nr. 13 2017