Sol, hav, spa, god mat och dryck. Gym och fartfyllda aktiviteter. Lockande? Välkommen till Stenungsbaden Yacht Club, beläget 5 mil norr om Göteborg i Stenungsund på Sveriges västkust. Här får du veta mer om vad en spaweekend på bästkusten kan innehålla.

Hotellet Stenungsbaden Yacht Club ligger precis vid vattnet.
Hotellet Stenungsbaden Yacht Club ligger precis vid vattnet.

Boka Stenungsbaden Yacht Club

Hotellrummet bokar du här.
chevronRight

Stenungsbaden Yacht Club är ett spahotell värt en omväg. Hotellet har servat gäster med avkoppling och saltstänkta aktiviteter ända sedan 1963 och fortsätter att förnya sig för varje år som går.

4 prestigefulla pris på bara 2 år!

Ja det är sant, det rullar in priser för Stenungsbaden Yacht Club och deras Bluewater Sports & Health Club. Under 2018 års upplaga av den internationellt kända tävlingen World Luxury Spa Awards vann hotellet och spaet tre olika priser, närmare bestämt Best Luxury Business Hotel Spa i Europa, Best Luxury Resort Spa och Best Luxury Spa Retreat i Sverige. Stort grattis!

Dyk ner i hotellets drömmiga inomhuspool.

Hotellets prisade spa

På hotells spa hittar du två varma källor, en inomhus och en utomhus. En utomhusjacuzzi, en wellnesspool, ett stort bastulandskap och en bastuflotte ute på havet fins också. Det finns också flera avkopplande loungeområden runt om i spaområdet där du kan slå dig ner och ta det lugnt, kanske läsa en bok eller dricka något gott.

Delad glädje är dubbel glädje. Även när det gäller spabesök. Foto: Erik Olsson

Nyrenoverade hotellrum

Hotellets rum och sviter är inspirerade av den bohusländska omgivningen: hav, segelbåtar, yachter och karg natur. Dessutom är hotellets Deluxerum nyligen renoverade och ett av resultaten kan ni se nedan. Ser inte helt fel ut, va?

Ett Deluxerum på Stenungsbaden kan få vem som helst på gott humör. Vem vill inte vakna upp till detta?

Beachvolleyboll och andra aktiviteter

Blir du rastlös av att slappa på spa? Då har du hamnat rätt. På Stenungsbaden hittar du ett fullt utrustat gym, ett flertal olika träningspass som hålls både inomhus och utomhus, samt en hinderbana för de allra mest uthålliga och modiga. På sommarhalvåret anordnas många olika aktiviteter, till exempel Beachvolleyboll-turnering och flera olika vattensporter.

*Det är lätt att vara aktiv under en vistelse på Stenugsbaden. Det är faktiskt svårt att låta bli. *

Mat med inspiration från havet

För en optimal spaweekend krävs god mat och dryck. På Stenungsbaden hittar du garanterat detta. Ekologisk stor frukostbuffé varje morgon, lunchbuffé med fritt val av kött, fisk eller vegetariskt, Afternoon Tea på fredagar och middagsservering varje kväll med rätter där fisk och skaldjur står i centrum.

Färska och närproducerade råvaror är en självklarhet, här köps musslor från Orust, ostron från Ljungskile, bagaren ligger runt hörnet och örter och grönsaker köps från Austad som bara ligger några kilometer bort. Under sommaren har hotellets bryggrestaurang Kookaburra även öppet. Förutom god mat, lovas även god dryck. Rom är bara en av hotellets specialiteter. En romprovning på 2h, där du får lära dig allt från rommens historia till dess olika smaker, går att boka för upp till 60 personer. Hotellet har även en stor vinkällare som byggdes på 1890-talet. Här förvaras viner från hela världen.

Vad vore ett spabesök på västkusten utan lite skaldjur?

Du behöver alltså inte åka långt för att få en äkta semesterkänsla. Gör din Sverigesemester komplett med ett besök på Stenungsbaden Yacht Club!


Boka Stenungsbaden Yacht Club

Hotellrummet bokar du här.
chevronRight