Comfort Hotel Xpress ligger vid det spännande Youngstorget mitt i centrala Oslo. Med ett hotellrum i hjärtat av Norges huvudstad finns det ingenting som hindrar dig från att utforska stadens fulla potential. Bli inspirerad av de tre aktiviteterna vi har listat och låt äventyret börja.

Guide Oslo
Blanda mat, musik och uteliv för ett fantastiskt besök i Oslo

  1. SKÖN MUSIK
    Besöker du staden under sommaren finns det många fina och minnesvärda upplevelser som väntar dig. I juni arrangeras Over Oslo. Det är en festival som erbjuder både bra musik och en vacker utsikt över stadens takåsar.


Planerar du att vistas i Oslo sensommaren kan du besöka Øyafestivalen. Artister som tidigare har spelat är Beck, Florence + The Machine, Bad Religion. Kommer du under vinterhalvåret har du inget att oroa dig för. Under mars månad är Inferno Metal Festivalen igång och under hela året är det fart på Rockefeller, Sentrum Scene, Telenor Arena och Spektrum som alla erbjuder bra musik i olika smaker. Följ länkarna för att hålla dig uppdaterad på de kommande evenemangen.  1. UTELIV
    Vill du ha en helkväll på stan? Då är möjligheterna många. Klubben Blå ligger vid ett nerlagt väveri vid Akersälven där det ofta är konserter tidigt på kvällen innan lokalen fylls med partysugna människor och DJs eller liveband.


På Youngstorget, några meter från din entrédörr, ligger de flera gömda skatter som väntar på att bil upptäckta. Café Mono är ett mysigt och något mystiskt ställe med både bar, kök och livemusik. Lite längre upp på gatan hittar du Jaeger där du kan dansa in på småtimmarna. På Torggata finner du Tilt om du är sugen på att spela shuffleboard och passa på att njuta en av alla ölsorterna.


Gudruns är stans största hipsterställe med två våningar på huvudgatan Karl Johan. Med en säregen anonym entrédörr är det inte lätt att hitta stället men står du vid Kondomeriet är du på rätt väg. Följ kön in till himmelriket.


Råkar du vara i Oslo i början på augusti kan du passa på att besöka den erotiska festivalen Sexhibition. Där kan du se flera glamourösa underhållningsinslag på flera scener.  1. MATUPPLEVELSER
    Känner du att magen börjar kurra efter en lång dag på Oslos gater? Under sommaren erbjuder Stratos grillad mat och öl fem dagar i veckan med en fantastisk utsikt över hela Oslo. Vill du ha fler matalternativ är Mathallen ett bra ställe att gå till. Där finns en stor variation av mat och dryck med hög kvalité. Står en speciell matupplevelse på agendan är det hit man ska gå.


Vid hörnet på Torggata och Hausmannsgate hittar du Café Sara. En mysig pub med både dryck- och matservering. Är du sent ute med maten passar det alldeles utmärkt att ta sig hit då köket serverar mat fram till 02:45 varje dag.


Vill du snabbt ta dig till ett bra matställe är Kulturhuset ett stämningsfullt alternativ. Här erbjuds enkel servering som passar bra om du ska vidare ut sen. Eller så testar du stans hippaste hamburgare. Den hittar du på Munchies.


FÅNGA DAGEN

Har du sommarplaner i Oslo? Boka boende till bästa pris här!


OSLO LIFE_nordicchoicehotels