Medlemskap
Ett marmorbord är dukat med tallrikar med olika maträtter, inklusive sallader, soppor och bröd. Glas och randiga servetter är placerade bland rätterna, vilket skapar en avslappnad matmiljö.

Gäster skapar magi:

Här är vinnarna i Home Hotels middagstävling

I våras bjöd Home Hotel in gäster att dela med sig av sina mest älskade recept i en middagstävling. Massvis av fantastiska recept, fyllda med kärlek och personliga smaker, skickades in. Nu har vinnarna utsetts och deras rätter kommer att serveras på våra hotell i höst! Läs vidare för att ta del av de vinnande recepten.

Responsen från våra gäster var överväldigande! Efter noga övervägning av vår jury, som letade efter smakbalans och den speciella "hemma-känslan", har vi nu utsett tre vinnare – en från Sverige, en från Norge och en från Finland.


Deras recept kommer att serveras på våra Home Hotel i respektive land under hösten. Home Hotel bjuder alltid sina hotellgäster på middag, så kanske har du turen att få ett av vinnarrecepten serverat nästa gång du bor på ett av våra 55 hotell i Norden! Om inte, kan du laga rätterna hemma. Nedanför hittar du alla tre recept.


Sveriges vinnare: Zelanders asiatiska kyckling


Ingredienser


  • 1,5 kg kycklingfilé, skär i munsbitar (från fryst är helt ok)
  • 5-6 msk currypasta (Massaman)
  • 2-3 brk kokosmjölk 400gr
  • 8-10st potatisar
  • 3st lök, skär i strimlor
  • 1-1,5 msk fint hackad färsk ingefära
  • 5-6 st limeblad
  • 0,75 dl fisksås
  • 0,75 dl brunt socker
  • 1,5 dl tamarindsås
  • 2 st buljongtärning, kyckling
  • Rapsolja

Tillbehör:


  • Vitt ris, gärna klibbigt för att suga upp såsen
  • 2 dl osaltade jordnötter
  • Grovt hackad isbergssallad, tomat (gärna stora, mjuka bifftomater) och gurka

Gör så här:


  1. Hetta upp olja i en gryta och stek currypastan och ingefäran en kort stund.
  2. Tillsätt löken och stek i några minuter.
  3. Lägg i kycklingen och stek i några minuter (den behöver inte bli helt genomstekt eftersom den ska koka en stund).
  4. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och låt sjuda långsamt i 15–20 minuter.
  5. Koka riset under tiden så att det blir klibbigt.
  6. Riv isbergssalladsblad och blanda med tomat och gurka.
  7. Servera jordnötterna separat.

Njut!


Dinner table at Home Hotel




Norges vinnare: Amalies pitadröm med kyckling


Ingredienser:


  • Marinerad kyckling i bitar (marinerad med cajunkrydda)
  • Sallad
  • Rödlök
  • Paprika
  • Picklad rödlök
  • Gurka
  • Äpple
  • Mango
  • Balsamvinäger
  • Pitabröd
  • Hemlagad vitlöksdressing

Vitlöksdressing:


  • 2 burkar gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 tsk citron

Picklad rödlök:


  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Gör så här:


  1. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat.
  2. Tillaga den marinerade kycklingen, antingen genom att steka den i panna eller i ugn.
  3. Hacka alla grönsaker och lägg upp dem i skålar.
  4. Blanda samman dressingen.
  5. Värm pitabröden.
  6. Servera och låt gästerna bygga sin egen pitadröm!



Finlands vinnare: Mormors hemtrevliga borsjt


Ingredienser:


  • 1 kg kött med ben (t.ex. revben, bog, märgpipa)
  • 1 kg rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 medelstora potatisar
  • ½ litet vitkålshuvud (ca 500 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Gräddfil eller yoghurt för servering
  • Färsk dill för servering

Gör så här:


  1. Rensa köttet och lägg det i en stor gryta. Täck med kallt vatten. Koka upp och skumma av skummet från ytan. Tillsätt lagerbladet och kryddpepparkornen.
  2. Låt sjuda under lock på låg värme i cirka 2 timmar, tills köttet nästan är mört.
  3. Skala och tärna lök och morötter. Fräs dem i smör eller olja i en panna tills de är mjuka och fått lite färg.
  4. Skala och riv rödbetorna. Tillsätt dem i pannan med lök och morötter. Fräs i ytterligare några minuter. Häll i lite av köttbuljongen och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter.
  5. Skala och tärna potatisarna. Strimla vitkålen.
  6. Lägg potatisen och vitkålen i grytan med köttet. Koka i cirka 20 minuter, tills potatisen och vitkålen är mjuka.
  7. Lyft upp köttet ur grytan och låt det svalna något.
  8. Tillsätt den frästa löken, morötterna och rödbetorna, samt den finhackade vitlöken, i soppan. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Riv eller skär det avsvalnade köttet i mindre bitar och lägg tillbaka det i soppan. Värm soppan tills den är genomvarm, men låt den inte koka upp igen.
  10. Servera borschten varm med en klick gräddfil eller yoghurt och färsk dill.

Tips:


  • Du kan använda grönsaksbuljong istället för köttbuljong för en vegetarisk version av borschten.
  • Borscht kan med fördel lagas i förväg och värmas upp igen. Smaken blir ofta ännu bättre när soppan har stått till sig över natten.
  • Du kan även tillsätta tomatpuré eller krossade tomater i soppan för mer syra och färg.

Smaklig måltid!




Vi vill tacka alla som deltog i tävlingen. Det var en sann glädje att se hur många fantastiska matlagare det finns bland våra gäster. Nu ser vi fram emot att bjuda er på dessa utsökta rätter på våra hotell runt om i Norden!


Välkomna till Home Hotel 🧡

Senaste artiklarna