Konkurrensen var tuff men det var till slut stockholmsrestaurangen TAK, med stjärnkocken Frida Ronge i spetsen, som korades till ”Årets bästa nya restaurang” av livsstilsmagasinet Wallpaper. – Fantastiska nyheter, skriver Frida Ronge på Instagram.

FridaRongeTAK.jpg
TAK och Unns kulinariska ledare – Frida Ronge
”Stockholms senaste träffpunkt”

Finalisterna var bland annat restaurangerna Botanist i Vancouver, Tate i Hong Kong och Kaléo i Beirut men det var TAK i Stockholm som plockade hem med det prestigefulla priset med en motivering som lyder: ”En hyllad kock, en prisad bartender, en norsk hotellägare och Sveriges enda sommeliers i sake är bara några av ingredienserna som tillsammans har skapat Stockholms senaste träffpunkt – TAK.”


Svenska råvaror och japanska smaker

Det är bland annat tack vare stjärnkocken Frida Ronge som TAK tog hem segern, med hennes hyllade kunskaper i att skapa fantastiska rätter med svenska råvaror och japanska smaker. Tempurafriterad svartrot med kalixlöjrom är en av alla smaksensationer. En nöjd Frida Ronge delade nyheten på Instagram och kommenterade vinsten med orden: ”Fantastiska nyheter!”.Fantastic news!✨ @takstockholm won the Design awards 2018 – The Best New Restaurant in @wallpapermag. Thank you @inside_wingardhs for good collaboration 🤩 #wallpaper #wallpapermagazine #designawards2018 #takstockholm #winner #jointwinner #wingårdhs #insidewingardhs


Ett inlägg delat av Frida Ronge (@fridaronge) 12 Jan 2018 kl. 6:22 PSTInspirerande inredning

Även TAK:s interiören var delaktig i segern. Den svenska arkitektfirman Wingårdhs har låtit köket agera inspirationskälla under utformningen av restaurangen. För att framhäva de stora fönstren som sträcker sig från golv till tak har väggar rivits ned. Skandinaviska möbler har kombinerats med förgyllda skärmar för att skapa rum i rummen.


Köket på TAK


Rulla dina egna strutar av Nori-blad och fyll dem med läckerheter


Temaki på TAK


En del av Nordic Hotels & Resorts

Restaurang TAK är granne med hotellen At Six och Hobo på Brunkebergstorg i Stockholm. TAK ägs och drivs av Nordic Hotels & Resorts, som också äger och driver hotell som At Six, Hobo, Yasuragi och Copperhill Mountain Lodge. Nordic Hotels & Resort ingår i Strawberry.