Medlemskap
Öppet kök på restaurang Lykke på Nordic Light Hotel i Stockholm.

Fantastiska restauranger och barer i Stockholm

Restauranglivet i Stockholm har länge blomstrat. I Sveriges huvudstad hittar du allt från restauranger som levt i över 100 år till nyöppnade hak som bjuder på spännande smaker. Välkommen till Nordens Venedig (inte bara är staden uppbyggd på öar, det finns även mängder av italienska restauranger)!

Stockholm – Sveriges matmecka

Stockholm är stort till ytan, med många olika stadsdelar som skiljer sig väldigt åt. Likaså dess restauranger och barer, vilket så klart gör ett besök i huvudstaden extra spännande. Ena dagen kan du besöka ett hipsterhak med lokalbryggd öl på Södermalm och andra dagen en exklusiv cocktailbar på Norrmalm. Eller varför inte ta en promenad runt Kungsholmen, följt av ett besök på en mysig bistro i området? Om du befinner dig längre norrut kan du slå dig ner på en uteservering på Östermalmstorg.

Michelin-restaurang eller korvkiosk?

Stockholm kryllar av Michelinstjärnor och har Sveriges enda restaurang med hela tre stjärnor – självklart pratar vi om Frantzén. Är du ute efter gastronomiska upplevelser i världsklass är Stockholm rätt destination för dig. Om du är ute efter enklare rätter (även dem i världsklass) har du faktiskt också hamnat rätt. I Stockholm är matscenen bred, till lunch kan du köa till Günthers korvkiosk för en dubbel kabanoss med surkål och till middag njuta av asiatiska smaker på lyxiga restaurang TAK.

Europas gastronomiska huvudstad 2023

Stockholm har blivit utsedd till Europas gastronomiska huvudstad 2023, ett projekt som drivs av Gastronomiska Akademien. Utmärkelsen innebär stora satsningar inom Stockholms gastronomi, så om du trodde att restaurangutbudet i staden har nått sin topp har du fel. Nomineringen betyder mycket för stadens turistnäring och kommer sätta Stockholm på kartan som en gastronomisk huvudstad i framkant. Varmt välkommen till Sveriges matparadis!

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka