strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Hotell

Ordna enkelt en konferens eller födelsedagsfest i Bergen

Fler och fler börjar inse hur mycket arbete som krävs för att planera en konferens eller en stor tillställning – om det ska bli riktigt speciellt. Quality Hotel™ Edvard Grieg hjälper dig med allt du behöver för ett minnesvärt evenemang.

 • Genom hela livet finns det mycket att organisera: möten, konferenser, födelsedagar, bröllop, årsdagar, födelsedagar och mycket mer.

 • Att vara den som organiserar allt kan vara en utmaning – från att hitta rätt lokal till att välja den mat som ska serveras.

 • Därför väljer fler att delegera bort uppdraget och låta sig själva slappna av och bara ha kul på festen. Ett ställe som har uppmärksammat den här trenden är Quality Hotel™ Edvard Grieg i Bergen.

 • Hotellet är Vestlandets största konferenshotell, men det har också sett en betydande ökning av privatpersoner som söker hjälp med att planera den perfekta tillställningen.

 • ”Det har skett en stadig ökning sedan jag började här 2016. Jag tror att många uppskattar att komma till ett dukat bord, slippa all stress och fokusera på att bara ha det trevligt”, säger Kine Døsen-Moen.

 • Hon är chef för mat- och dryck på Quality Hotel™ Edvard Grieg har hjälpt otaliga familjer att hålla minnesvärda evenemang.

 • Om du vill hitta det som passar dig och ditt evenemang bäst är det bara att kontakta hotellet direkt via telefon eller e-post.

Enkla konfirmationsfester

En populär tillställning folk håller på hotellet är konfirmationer. Quality Hotel™ Edvard Grieg har anpassat sig efter det och har särskilda konfirmationsperioder i april och maj. Under den här tiden tilldelas gästerna ett privat rum på hotellet, som Kine och hennes team förbereder och dekorerar baserat på instruktioner från värdarna. Alla rum har tillgång till modern ljud- och videoutrustning, perfekt för att dela mosters innerliga låttexter och pinsamma foton på konfirmanden på den stora dagen.

Maten tillagas i hotellets fantastiska kök, och både varma och kalla bufféer serveras. Vegetariska och veganska alternativ finns också. Dessutom serveras en separat barnbuffé och senare en dessertbuffé i ett gemensamt område som är lätt att ta sig till.

Precis som på andra konferenshotell inom Strawberry lägger hotellet stor vikt på hållbarhet och minimalt matsvinn.

”För konfirmationer har vi satt upp en gemensam buffé och justerar serveringstiderna efter när gästerna anländer. På så sätt ser vi till att maten alltid är färsk och utsökt. Vi är också noggranna med planeringen av varje rums tillgång till buffén, så att gästerna inte känner att de firar tillsammans med 300 främlingar. Det fungerar väldigt bra”, säger Kine.

Hon tillägger att de redan i år är fullbokade för tre konfirmationshelger i rad. Kine rekommenderar att boka i god tid.

”Det har blivit väldigt poppis”, säger hon.

Konferensrum på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.

En personlig festkoordinator garanterar den perfekta tillställningen

För de som är oroliga över att det skulle kännas opersonligt att planera en privat fest på ett konferenshotell har Kine goda nyheter. Oavsett hur stor tillställningen är eller vilken typ av evenemang det är kommer du att tilldelas en personlig festkoordinator på hotellet. Samordnaren blir din kontaktperson och tillsammans bestämmer ni den perfekta lösningen för mat, dekorationer och lokal.

”Vi är väldigt flexibla. Gästerna får gärna ta med egna placeringskort och dekorationer. Vi förser vita dukar, ljus och blommor till de som vill ha dem, eller så kan vi skapa en mer avslappnad atmosfär”, säger Kine.

Chefen för mat och dryck förklarar att man i de flesta fall har tillgång till platsen kvällen innan, så att man kan ge festen en personlig touch.

”Om du vill ställa in ballongbågar, hänga banderoller eller ha en viss typ av blomma försöker vi att se till att det går. Det viktigaste för oss är att gästerna trivs och känner att det är deras speciella dag. Vi vill att alla ska ha bästa möjliga upplevelse hos oss”, ler hon.

För födelsedagsfester eller andra evenemang går det till och med att skapa en egen trerättersmeny. Hotellet använder främst lokala ingredienser av hög kvalitet och följer årstiderna för grönsaker, fisk och kött.

 • Kombinera boende och konferens

  Som Vestlandets största konferenshotell är det ingen hemlighet att hotellet utmärker sig när det gäller att organisera större konferenser och mässor.

 • Hotellets största hall rymmer upp till 900 gäster men kan vid behov delas upp i mindre sektioner. Dessutom erbjuder hotellets andra våning ett stort utbud av mötesrum i olika storlekar.

 • ”Vi håller regelbundet fester och banketter med en livlig stämning genom hela kvällen. Vi har också ett mingelområde som är perfekt för mässor med ställ eller för att bara smutta på en aperitif före galamiddagen."

 • "Vi är kända för våra utmärkta julfestshower och har nya föreställningar varje år. I vår största hall har vi plats för omkring 750 sittande gäster, och vi lockar både företag och privatpersoner”, förklarar Kine.

 • De som väljer att ha sina konferenser på Quality Hotel™ Edvard Grieg väljer ofta att kombinera det med att bo på hotellet. Frukost ingår, naturligtvis, och gästerna har tillgång till gymmet.

 • Hotellet ligger bara fem minuters bilresa från flygplatsen Flesland, vilket gör det perfekt för resenärer. Om du vill uppleva Bergens centrum kan du hoppa på stadsbanan eller bussen, som båda stannar i närheten.

Senaste artiklarna