Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Quality Hotel™ Edvard Grieg Bergen ,  Norge

  • Konferensrum Troldsalen med plats för 1080 personer på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen i Norge

Quality Hotel™ Edvard Grieg

Bergen,  Norge

Allt du behöver i Bergen hittar du på Quality Hotel Edvard Grieg, som ligger 5 minuter från flygplatsen och 20 minuter från centrala Bergen. Hotellet har fantastisk utsikt, frukost, bar och restaurang.

Quality Hotel™ Edvard Grieg 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
9,1
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

9,1
av 10
Betyg för Quality Hotel™ Edvard Grieg

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Med inspirerande interiör och hisnande utsikt står Quality Hotel Edvard Grieg redo för att välkomna dig, enbart 20 minuter från Bergen centrum och 5 minuter från Flesland flygplats. Här finns det gott om parkeringsplatser till ett lågt dygnspris och med bra förbindelser med lokaltrafik ligger hotellet nära Bergens utbud, men ändå i en lugn miljö.

Ett modernt och klassikt hotell

Vi heter inte Edvard Grieg för ingenting. I likhet med vår namne är vi lokala och samtidigt internationella, nyskapande och på samma gång klassiska - och inte minst är vi stolta över att tillhöra Bergen. Med nyrenoverad hotellbyggnad, 223 nyrenoverade rum utöver de 150 existerande, gym med utsikt över staden och fjällen, The Social - Bar & Bistro och i synnerhet norska vestlandets största konferensavdelning så är vi alltid redo.

Kurs, konferens och möten för upp till 2000 personer

Vår konferensavdelning som sträcker sig över två våningsplan kommer garanterat att inspirera dig. De öppna, gemensamma ytorna har utsikt över skogsklädda kullar och skapar både inspiration och energi. Våra flexibla lokaler gör det enkelt att arrangera evenemang för upp till 2000 personer. Det garanterar vi! Ge oss gärna en utmaning som att köra in bilar eller ha svävande underhållning som hänger från vårt 6,5 meter höga tak i storsalen.

Evenemang och shower

Hotellet är bland annat känt för sina stora julbordsshower, som är populära bland stora och små sällskap. Följ gärna vår Facebooksida för mer information om alla våra evenemang.

Ditt familjehotell i Bergen

Våra rymliga familjerum på 35 kvadratmeter är en anledning i sig att välja detta hotell. Det finns många spännande sevärdigheter och aktiviteter för hela familjen bara en kort biltur från hotellet, till exempel Rush Trampolinepark, Leos Lekeland, bowling, vattenparken Vannkanten och ”Høyt & Lavt” klätterpark. Fråga oss gärna om närmsta strand eller vandringsled, det är nog närmare än vad du tror.

Under sommarlovet blir vi extra barnvänliga med välkomstpresent vid incheckning för de små, aktivitetsrum, badrock för barnen i familjerummen, barnmeny i restaurangen och olika barnaktiviteter. Under andra lov har vi också välkomstpresent till barnen men även ritbord i restaurangen och vår alldeles egna Q-Zone med shuffleboard, foosball och brädspel. 

Närområdet

Ska du på semester? Quality Hotel Edvard Grieg ligger på Sandsli, nära Bergens flygplats Flesland och inte långt från sevärdheter som Edvard Griegs barndomshem Troldhaugen, och Fana golfbana för att nämna några. Från hotellets fönster har du en fantastisk utsikt över fjordar och fjäll, och i den omedelbara närheten hittar du Bergens största shoppinggalleria. Livsmedelsbutik finns cirka 10 minuters promenad från hotellet. Här kan du läsa mer om Bergen.

Luftig lobby, fräsch restaurang och terrasser

Det första som möter dig vid ankomsten är vår vackra lobby, som med sin imponerande takhöjd, läckra sittgrupper, stora konstverk och meterhöga växter bjuder in till en mötesplats med avslappnad och härlig atmosfär. Här hittar du också The Social – Bar & Bistro, som serverar vällagad mat och goda drycker. Utanför restaurangen och baren har vi också två stora terraser, där du kan njuta av både mat och dryck och gratis shuffleboard och fotbollsspel. Lobbyn inkluderar även Lounge 24, mingelområde för konferenser och tre PCs som våra gäster får låna fritt. 

GoSportive - schyssta idrottspriser

Vi har schyssta priser när idrottslaget ska resa. Läs mer om GoSportive-initiativet eller kontakta oss om du vill veta mer om våra idrottspaket för hela laget/förbundet. Dessutom har vi unika och gratis parkeringsmöjligheter för bussar etc.

Motionera ovanför fjällbyn

På översta våningen på hotellet har vi ett helt nytt gym, med storslagen utsikt så långt ögat når, både österut och västerut. Finns det någon bättre träningsmotivation? Ja det gör det! Hotellet erbjuder gratis tvättning av dina svettiga träningskläder, så slipper du packa ner dem i väskan igen! Fråga oss gärna också om träningsmöjligheter i närheten av hotellet. Du kan antingen spela squash till rabatterade priser eller utforska de olika löpspåren i området om du hellre tränar utomhus.

Vi vill göra skillnad

På Strawberry har vi tre grundstenar som hjälper oss att fokusera på det som är viktigt. People, Planet och Profit. På Quality Hotel Edvard Grieg stöttar vi lokala organisationer så mycket vi bara kan. Några som ligger oss extra varmt om hjärtat är Natteravnene Raadal, Fana Idrettslag. Varje jul väljer vi en organisation som får ta emot julklapparna som blev insamlade till Strawberry initiativet Ensam Julgran. Julklapparna ska gå till barn, ungdomar och familjer i vårt närområde.

Vi arbetar mycket  för miljön och för att vi ska minska vårt CO2-fotavtryck. Det handlar om allt från att använda miljövänliga rengöringsprodukter, sortera allt avfall, använda så lite vatten som möjligt, minska matsvinn och använda hållbara råvaror som går under etisk handel.

Har du någon idé på vad mer vi kan göra? Kom gärna med tips till oss! Ingen kan göra allt men alla kan göra något, som en klok man sa en gång.

Kontakt

  • Sandsliåsen 50 5254 Bergen , Norge

Hitta till hotellet

Det är enkelt att ta sig till hotellet med bil, men observera att enklare GPS:er kan leda dig in på en privat väg. Följ hellre vägskyltarna och kör in på Sandsliåsen från Sandslivegen.
Transport till/från Bergen
Direktbuss 50E

Direktbussen går från Bystasjonen eller Olav Kyrresgate, gå av/på hållplats Equinor/Sandslivegen, 700 meter från hotellet, tar 40 min.

Bybanen

Spårvagnen stannar 800 meter från hotellet på hållplatsen Equinor/Sandslivegen och går ca. var 10:e minut. Rutten tar dig hela vägen från Bergen centrum och till flygplatsen, ca 35 min

Transport till/från flygplatsen
Bybanen

Sparvagnen tar dig till och från Bergen Airport Flesland och har täta avgångar. Vår hållplats heter Sandslivegen/Statoil och ligger 800 meter från hotellet. Ruttider och priser hittar du på www.skyss.no.

Med taxi

Vi rekommenderar Bergen Taxi, telefon +47 70 00. Se mer information under Vanliga frågor för mer information eller kontakta receptionen.

Om Quality Hotel Edvard Grieg

Antal hotellrum

373 rum

Antal rum för specialbehov

Handikapptillgängliga: 35
Allergivänliga: 22 

Antal konferenslokaler

20 st - maxkapacitet 2500 personer 

Avstånd Bergens flygplats

Bergen flygplats Flesland: 3 kilometer, ca 5 min med bil

Avstånd Bergen centrum

12 kilometer, ca 20 min med bil

Avstånd lokaltrafik

Busshållplats Equinor, Sandslivegen eller Håvardstun: 800 meter
Restid med buss till Bergen centrum: ca 35 min 
Restid med buss till flygplatsen: ca 8 min

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.