Nyduschad och fixad anländer du i din snyggaste stass, redo att hugga in på julbordet. Allt är frid och fröjd ända tills en kollega klappar dig lite för hårt på axeln – och en skvätt rödvin tar en flygtur och landar på din skjorta. Google i all ära, men ibland är det bra att vara förberedd. Här är råden som löser de vanligaste krissituationerna på julfesten.

red-wine-stain

På jakt efter ett julbord där du kan testa dessa råd? Här finns ett urval av alla julbord som finns på våra hotell.


Krissituation 1: Frusna fingrar i taxikön (och en vresig typ framför dig i kön)


Lösning: Bo på hotell. Inte så konstigt att just vi tipsade om den lösningen. Och visst, det kan kännas dyrt men fundera på det – och räkna på det! Taxi hem + nattmat + en vinterjacka som behöver kemtvätt efter en ketchupfläck, jämfört med att ha nära till sängen och superfrukost morgonen efter. Du fattar varför hotell vinner alla gånger va?


Krissituation 2: Så var det den där rödvinsfläcken då


Lösning: YES! Be om några droppar från köket på restaurangen eller hotellet. Gnid in diskmedlet på fläcken, vänta i 30 sekunder och skrubba bort under varmt vatten från kranen. Torka med handtorken inne på badrummet: snabbt och effektivt.


Anti-lösning: Vi vill gärna avliva salt-myten. Det stämmer visserligen att salt absorberar fukt och därför suger upp en del av vinet. Men den röda färgen försvinner inte. Faktum är att salt faktiskt kan få färgen i vinet att bindas till materialet. Och det är just därför man ofta använder salt när man färgar tyg.


Krissituation 3: Nerstänkt klänning eller byxben


Lösning: Om du har barn så vet du hur praktiskt det är att ha med sig våtservetter i väskan. Packa ner dem i festväskan också. Perfekt för att fräscha upp sig och för att ta bort fläckar.


Christmas outfit accessories


Krissituation 4: Strumpbyxorna har en reva


Lösning: Rädda festen genom att packa ner ett par extra strumpbyxor. Men, skulle du glömt det så testa det gamla nagellack-tricket. Packa ner ett genomskinligt nagellack, då har du alltid en möjlighet att tillfälligt stoppa strumpbyxe-krisen. Om revan ändå dyker upp och du har glömt nagellacket: Uppsök närmaste badrum och smeta på lite flytande tvål på hålet i strumpbyxan. Det kan faktiskt förhindra att revan blir större. Och du, bara ben funkar ju faktiskt året om så länge festen är inomhus.


PS. Är festen på ett hotell? Många hotellreceptioner har en hel liten arsenal av toalettsaker och andra små saker till försäljning, perfekt för partykriser.


Krissituation 5: Instagram-ångesten


Lösning: Lämna telefonen på hotellrummet. Varken du eller dina kollegor behöver uppdateringen som känns ”sååå spot on” när klockan närmar sig midnatt. Instagram-feeden svämmar nog redan över av festliga inslag från allsköns julbord. Var närvarande, lär känna nya människor, ha kul och njut av kvällen istället för att dokumentera den. Vi lovar, du klarar det.


Krissituation 6: När du bara vill gå och lägga dig


Lösning: Hur kommer du snabbast i säng? Här har du två alternativ: Smitaren eller det stora ”hejdåandet”. Nummer två är lite personligare, men du riskerar att dras in på dansgolvet igen av kollegorna för ”bara en låt” eller dricka det där extra glaset som du hade försökt undvika. Så smit eller säg tack för dig och sen kan du äntligen dra dig tillbaka, krypa upp i hotellsängen (för vi utgår från att du unnar dig en hotellnatt), placera två kuddar bakom ryggen och köra igång en film. Njut av lite egentid!


Hotel-room-clarion-hotel-stockholmHur kan man motstå detta? Den här drömsängen hittar du på Clarion Hotel® Stockholm.


Krissituation 7: Dagen efter


Lösning: Insidertips för dig som bor över på hotell – be om sen utcheckning. Bor du på något av våra Comfort Hotel® kan du ligga kvar i sängen till klockan 18.00 varje söndag! (Kan ju behövas ibland). Och är du medlem i Strawberry så ingår sen utcheckning när du är SILVER, GOLD eller PLATINUM-medlem. Sov extra länge och njut av en maffig hotellfrukost innan du återgår till vardagen.


Boka hotell för julfesten här!