Julen är till för att vara med sina nära och kära. När dagarna är som mörkast finns det inget bättre än att resa bort och tillbringa julhelgen i lugn och ro med familjen. Här får du 5 tips på familjevänliga och mysiga platser att fira jul, nyår eller lediga vinterdagar på!

Mor och dotter upplever julstämning
Passa på att ta en getaway under de lediga dagarna i vinter och fira en annorlunda jul eller nyår med familjen i år. Ni har verkligen förtjänat att få rå om varandra några dagar i en ny, härlig miljö.

1. Åre

Copperhill-outside-1.jpgPå majestätiska Copperhill Mountain Lodge i Åre sitter vinterkänslan i väggarna. Och naturligtvis även i utsikten över Jämtlands snötäckta fjäll.

I Jämtländska Åre garanteras en vit jul! Kom bort från storstadsstressen och varva ner i den klassiska skidorten Åre där fyra olika områden erbjuder skidåkning både utför och på längd. Förutom skidåkning finns en mängd vandringsleder där du kan ta dig runt till fots längs natursköna leder.

Ta en paus från naturen och koppla av med en bit mat på Buustamons Fjällgård, 732 meter över havet på Åreskutan. För den som önskar internationell prägel på måltiden finns restaurangen Supper som serverar Sydamerikansk mat vid Åre torg.

Hotell i Åre: Copperhill Mountain Lodge 

2. Göteborg

En vintergnistrande sagovärld på nöjesparken Liseberg. Foto: Liseberg

Varva ned och ladda upp inför julens alla intryck och härligheter, eller varför inte boka in själva julhelgen i en annan stad? Packa ihop familjen och ta en julweekend i "lilla London"! Göteborg har något för alla och är ett perfekt resmål för en familj, med eller utan barn.

Här finns muséer för stora och små, nöjesliv och shopping. Besök Liseberg som förvandlas till en glittrande vintersaga i decembermörkret. Gör julklappsbestyren på någon av Göteborgs alla shoppinggator och förundras av allt julpynt och ljusslingor.

Hotell i Göteborg: Clarion Collection® Hotel Odin är en pärla med centralt läge och här kan du se alla hotell i Göteborg.

3. Norefjell

NorefjellSkiSpaSnow.jpgSom i en snötäckt saga ligger hotell Norefjell Ski & Spa, mitt i backen. Hotellet erbjuder aktiviteter för såväl stora som små.

1,5 timme från Oslo hittar du Norefjell, mitt i de norska fjällen. En plats som bjuder på idylliskt vinterlandskap, här kan vi garantera en snöig jul. Det finns även många aktiviteter att välja mellan för hela familjen, som utförsåkning eller skridskoåkning. Ni kan prova snöskor eller klättra på hotellets klättervägg. På Norefjell Ski & Spa kan ni slappna av i relaxavdelningen och värma upp er i bastun efter dagens vintriga aktiviteter och äventyr.

Hotell i Norefjell: Norefjell Ski & Spa

4. Malmö

malmo-lilla-torg-night.jpgMysiga Lilla Torg i Malmö myllrar av restauranger!

Sveriges tredje största stad må vara en stad av den större varianten men här finns alla möjligheter för ett småskaligt, mysigt och avkopplande julfirande. Julbelysning, pynt och handelsbodar pryder stadens centrala delar under hela december och utbudet av kvalitetsrestauranger är enormt!

Vill du njuta av ett klassiskt julbord på en av Malmös mest anrika restauranger erbjuder Rådhuskällaren julbord fram till dagarna innan julafton. För en mysig och minnesvärd kulinarisk upplevelse rekommenderas Lyran som håller öppet dagarna efter jul och utlovar matlagning på utsökta vinterråvaror. Glöm inte närheten till kontinenten i form av Köpenhamn, där få ställen fångar julkänslan lika bra som Tivoli.

Hotell i Malmö: Familjevänliga Quality Hotel™ View väntar med stora rum och smidig parkering. Här ser du alla hotell i Malmö!

5. Tromsö

tromso-view-lights.jpgPå vintern kan du mysa i känslan av en enda lång vinternatt. Solen går nämligen inte ens upp i Tromsö, 30 mil norr om polcirkeln.

I norra Norge hittar du en oförglömlig julupplevelse! Tromsö kallas för ”Porten till Ishavet” och ligger ungefär 15 mil norr om Sveriges nordligaste gräns. Det norska öriket är vida känt för dess storslagna natur och möjligheterna att utforska landskapet kring Tromsö är enorma!

Upplev det otroliga norrskenet, åk på valsafari eller utforska den vackra stadskärnan – oavsett vad ni föredrar finns det något för alla i Tromsö! Den rika fiskenäringen i norra Norge gör det svårt att motstå ett besök på restaurang Fiskekompaniet, som är stadens kanske mest ansedda fiskrestaurang.

Hotell i Tromsö: Clarion Hotel® The Edge lockar med fantastisk utsikt, design och ett superläge. Här ser du alla hotell i Tromsö!