Sveriges nationalarena, som idag heter Friends Arena, byter officiellt namn till Strawberry Arena den 12 juli 2024. Många har en relation till arenan – antingen har de gråtit av glädje till favoritartistens vackra röst eller hejat fram sitt fotbollslag tillsammans med vänner. Starka känslor ska fortsätta att fylla arenan – oavsett namn!

Strawberry Arena

Red Carpet

Få tillgång till exklusiva upplevelser och erbjudanden – året runt.

I januari, under den årliga vinterkonferensen för anställda, släppte Petter Stordalen nyheten om att Strawberry ska ta ett nytt och spännande steg på sin resa. Det nuvarande avtal som Swedbank hade med arenan var på väg att nå sitt slut, och Strawberry fick erbjudandet att bli ny namnpartner. För oss betyder det en möjlighet att kunna erbjuda ett ännu större utbud av upplevelser till våra medlemmar och gäster som vi helt enkelt inte kunde tacka nej till.


En mötesplats för stora upplevelser


Arenan ligger i Solna, norr om Stockholm, och har genom åren varit en mötesplats där människor samlas för att bland annat se sina favoritfotbollsspelare göra mål eller höra Taylor Swift sjunga låtar från sitt nya album. Många har också haft turen att vara åskådare till en legendarisk show - eller kanske flera.


People at concert_16_9 (updated)Strawberry Arena sätter känslor i rörelse!


Arenan är helt enkelt en mötesplats där människor känner gemenskap, samhörighet, glädje och värme. Ja, det är så mycket mer än bara en arena – något som naturligtvis fortsätter att leva vidare efter att namnbytet har ägt rum. De nervkittlande fotbollsmatcherna, de världsberömda artisterna och de underhållande showerna kommer att fortsätta fylla varje hörn av arenan.


Hotell nära Strawberry Arena


Ska du till Stockholm för en konsert, fotbollsmatch eller ett annat evenemang på Strawberry Arena och inte vet var du ska bo? Då behöver du inte leta längre – du hittar faktiskt flera hotell i närheten, två av dem vägg i vägg med arenan!


Quality Hotel™ Friends (som byter namn till Quality Hotel™ Strawberry Arena) ligger precis bredvid och passar perfekt för dig som vill ha så kort gångavstånd som möjligt. Vill du istället ha en liten promenad på 2 minuter, hittar du Comfort Hotel® Solna bara ett stenkast bort.


Superior room QH FriendsLåt kvällens upplevelse fortsätta in i drömmarnas värld på Quality Hotel™ Strawberry Arena, vägg i vägg med arenan.


Comfort Hotel Solna standard room_16_9Den här sängen, på Comfort Hotel® Solna, ligger bara 2 minuter gångavstånd från Strawberry Arena.


Om det lockar att bo på hotell i centrala Stockholm är det lätt som en plätt att ta sig till arean – hoppa bara på pendeltåget, och vips så är du framme på 7 minuter.


Få tillgång till massor av exklusiva upplevelser


Psst…! Glöm inte bort att boka hotell i god tid före stora event. Arenan har kapacitet för upp till 65 000 personer och hotellen som ligger i närheten är väldigt populära under stora fotbollsmatcher, konserter och event. Som medlem, och med Red Carpet aktiverat (helt gratis), får du tillgång till spännande och exklusiva event runt om i hela Norden. Både på Strawberry Arena och andra ställen. Du får också tillgång till konsertbiljetter till stora event och hotellrum före alla andra. Och med Red Carpet får du alltid använda vår Fast Track-ingång till arenan – oavsett var du har köpt biljetterna. Något du inte vill missa med andra ord.


People smiling_16_9Lämna med ett leende efter en komplett upplevelse på Strawberry Arena.


Välkommen till det som snart blir Strawberry Arena!

Red Carpet

Få tillgång till exklusiva upplevelser och erbjudanden – året runt.