strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Pride parade in Helsinki city.

De bästa ställena i Helsingfors för HBTQ+-resenärer

Helsingfors anses vara ett av världens bästa och tryggaste resmål för HBTQ+-resenärer. Hannu Medina, grundare av We Speak Gay, delar med sig av sina bästa Helsingforstips.

  • Den finska huvudstaden toppar listan på världens bästa och mest välkomnande städer för HBTQ+-resenärer.

  • Hotellen Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis och Klaus K Hotel är stolta partners av We Speak Gay.

  • We Speak Gay, som grundades av Hannu, hjälper finska företag att visa sitt starka engagemang för inkludering och mångfald.

  • Hannu har dessutom lanserat reseguiden Gaytravelfinland.com som ger resenärer mer information om det toleranta och trygga finska samhället.

Hannus bästa restips

Vi bad Hannu att välja sina favoritställen för HBTQ+-personer i Helsingfors.

– I Helsingfors finns en uppsjö av barer och nattklubbar som riktar sig till alla delar av HBTQ+-gemenskapen, vilket gör det svårt att rangordna dem. Men här är några ställen jag rekommenderar, säger Hannu.

1. Room Blvd

Adress: Bulevarden 26

– Något exklusiv restaurang med god mat och fantastiska drinkar, inte för att glömma ett imponerande utbud av vin och champagne, säger Hannu.

Enligt MyHelsinki har Room Blvd inte dansgolv, men det är en perfekt plats för en romantisk dejt eller en avslappnad kväll med vänner. Uteserveringen bubblar av liv på sommaren.

2. Street Pride Bar

Adress: Malmbrinken 1

– Street Pride är en ny, välkomnande och queervänlig bar i stadsdelen Kamppi, säger Hannu.

Street Pride Bar ordnar regelbundet DJ- och livemusikkvällar, bingo och dragshower.

3. Hercules

Adress: Centralgatan 8

– Hercules är en traditionell men nyöppnad gayklubb som ligger i hjärtat av Helsingfors, säger Hannu.

Hercules var tvungen att stänga ner på grund av utrymmesbrist, men nu har klubben öppnat igen på en ny lokal mittemot Helsingfors järnvägsstation. På Hercules kan du dansa in på småtimmarna.

4. DTM/Don't Tell Mama

"DTM var en legendarisk gayklubb som kommer att öppnas igen i Teurastamo år 2023. Den kommer att bli en häftig nattklubb som lockar även internationella artister."

DTM är den största queerklubben i norra Europa, men den välkomnar alla oavsett läggning.

5. Helsinki Pride

"Prideveckan i Helsingfors är fantastisk. Den ordnas den sista veckan i juni direkt efter midsommar, en perfekt tid att uppleva Helsingfors. Prideparaden avslutas alltid i Kaivopuisto, vid havet i Helsingfors. Prideparaden i Helsingfors är gratis", säger Hannu.

Senaste artiklarna