Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Nordens störste LHBTQ+ festival

Stockholm Pride är Nordens största Pridefirande, med hela 50 000 paradeltagare och runt 500 000 åskådare varje år! I år arrangeras festligheterna från 29 juli - 3 augusti 2024. Ta med dig alla du älskar och bli med på Sveriges största veckolångafest för att fira kärlek och rätten att vara den du är. Det ska vara rum för alla – inte bara hos Strawberry, utan i hela samhället. Vi i Strawberry stöttar budskapet Pride står för till fullo, och har varit stolta huvudsponsorer för Stockholm Pride i många år och kommer fortsätta att stötta det fantastiska arbetet även i framtiden.

Årets Stockholm Pride dedikeras till jämlikhet. De senaste åren har man sett ett hårdare politiskt klimat runt Pride och arbetet för jämlikhet, utomlands, men även i Sverige. Att ifrågasätta jämlikhet och lika rättigheter, som är en del av den svenska demokratins grundläggande principer, ska aldrig accepteras. Vi uppmanar alla att ta del både i festligheterna under Prideveckan, men också att stå i solidaritet året runt. Fest, glädje, glitter och regnbågar är ett fantastiskt sätt att fira hur långt vi har kommit, men för att nå målet om fullständig inkludering, acceptans och lika rättigheter för alla måste vi kontinuerligt arbeta för förståelse. Våra Prideflaggor hänger högt och står stadigt även när vinden blåser.

Vad händer under Stockholm Pride?

Pride Park – festivalens hjärta

Stockholm Prides absoluta mittpunkt är Pride Park. Här kommer det finnas många scener och områden där det hålls konserter, föreställningar, utställningar och olika typer av kulturella initiativ och inslag. I tillägg hittar du en mängd olika mingelområden, foodtrucks, merchförsäljning och informationsbodar från organisationer och föreningar. Kom ihåg att du behöver biljett för att komma in på Pride Park – detta kan du köpa hos Stockholm Pride 

Prideparaden – höjdpunkten under Stockholm Pride

Årets Prideparad går av stapeln lördagen den 3 augusti, med start kl. 13:00 från Norr Mälarstrand. Gå med i tåget eller stå och dansa vid sidan av och njut av de färgglada paraddeltagarna, oavsett vad kommer du ha det riktigt kul. Se Skandinaviens största, mest färgstarka och kärleksfull Prideparad dansa sig genom centrala Stockholm. Fira och visa ditt stöd för mänskliga rättigheter tillsammans med 50 000 paraddeltagare och 500 000 åskådare!

Pride House – lyssna och lär

Pride House bjuder på debatter, föredrag, workshops med mera, och i år arrangeras det på vårt kära Clarion Hotel® Sign. Delta i panelsamtal, workshops och lär dig mer om Prides historia, queerkultur och den politiska debatten runt temat. Pride House håller öppet hela veckan från måndag 29 juli till fredag 2 augusti. 

Pride Pool Party

Kicka igång Prideveckan med ett riktigt poolparty på Clarion Hotel® Stockholm! Måndag 29 juli arrangeras det nämligen en härlig fest på Elements Spa med 2 dansgolv både inne och ute, djs, drag queens och live show. Detta vill du inte missa! Läs mer om eventet på Facebook.

8 anledningar att besöka Stockholm Pride Festival

Oavsett om du är veteran eller förstagångare, här är varför du inte får missa Stockholm Pride Festival.

Läs mer

Tillbakablick till Stockholm Pride 2018

Stockholm Pride och EuroPride 2018 var otvivelaktigt en megasuccé, vi kan med stolthet meddela att festivalen hade fler besökare än någonsin tidigare - och den fortsätter att bara växa! Se vår tillbakablick till Stockholm Pride 2018, och få ett smakprov på vad som väntar  inför årets festival.

Se tillbakablick till 2018
Hotell i Stockholm

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-veckan så har vi ett stort utval av hotell i Stockholm. Hitta din favorit och boka idag!

Hitta ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hur jobbar vi med jämlikhet och mångfald i Strawberry?

Intresserad av att jobba med oss, eller bara nyfiken på hur vi jobbar med att skapa en solid kultur baserad på starka principer och värderingar? Kolla in intervjuerna med några av våra kollegor!

Hör från våra kollegor
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen?

Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?  

Lär dig mer om Pride

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
3.2.11.002 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.