Vilka är knepen för att så snabbt som möjligt skaffa sig PLATINUM-medlemskap i Strawberry? Vilken är den främsta fördelen med att vara PLATINUM-medlem enligt Per Erik Smith, och vad anser han vara en 5-stjärnig hotellupplevelse? Möt medlemmen med hela 160 000 bonuspoäng.

Platinum member - Per Erik Smith
I våra Checkin' In-intervjuer träffar vi gäster, personal, chefer och andra som är en del av Nordic Choice-familjen! Denna månad träffar vi Per Erik Smith - en PLATINUM-medlem som delar med sig av hur han uppnådde 160 000 bonuspoäng.

Hur länge har du varit medlem i Strawberry?

– Sedan år 2014. Jag blev medlem i Strawberry efter en grabbresa till Oslo. Vi bodde på Royal Christiania, (det som nu heter Clarion Hotel® The Hub), och jag minns hur imponerad jag blev över hur fint hotellet var. Jag värvades till klubben och har sedan dess varit på jakt efter att samla nya bonuspoäng.

Hur ofta bor du på hotell?

– Varje år bor jag mellan 30-40 nätter på något av hotellen under Strawberry. Hade gärna gjort det ännu oftare, men i jobbsammanhang är det inte alltid jag som får välja vilken hotellkedja jag får bo på.

Varför bor du så ofta på hotell?

– Mycket på grund av jobb, men sedan jag blev PLATINUM-medlem har det blivit allt vanligare att jag bor på hotell även i privata sammanhang. Det är något speciellt med lyxen av att bo på hotell och att känna sig omhändertagen. Jag kan komma och gå som jag vill, börja dagen med en god frukost och sedan avsluta den i en mjuk och skön säng.

Vilken är den främsta förmånen med att vara medlem?

– Att jag kan träna gratis på alla hotell som tillhör Strawberry, även när jag inte bor där. Vanliga gym har olika öppettider och ofta är det mycket folk, men med nästan 200 hotell att välja bland finns det alltid något gym som är öppet och något träningsutrymme som är ledigt.

gym-kettlebell-bottle-nordic-choice-club

Läs mer: Se alla förmånerna med ett PLATINUM-medlemskap.

Vad tjänar du flest bonuspoäng på?

– Jag tjänar helt klart mest på att använda mitt Strawberry Mastercard . Jag får massa bonuspoäng när jag använder det på hotell, resor, restaurangbesök, you name it… Jag har till och med använt det för att betala räkningar några gånger, just för att få poäng, ler Per Erik.

Vilka är knepen för att så snabbt som möjligt bli en PLATINUM-medlem i Strawberry?

– Först och främst ska man boka alla sina vistelser via strawberry.se eller i appen. Sedan är mina topp-tre-tips:

  • Använd Strawberry Mastercard så mycket du kan. Du får bonuspoäng på alla inköp, även för ett så litet köp som ett tuggummipaket. För varje månad du gör ett köp med kortet kommer du två nätter närmare nästa medlemsnivå. Detta hjälpte mig att snabbt bli en PLATINUM-medlem.

  • Ett annat tips är att överföra din Trumf-bonus till Strawberry. Eftersom Strawberry samarbetar med Trumf får du bonuspoäng för varje krona i Trumf-bonusen. Jag förde över 2000 kr av min Trumf-bonus till mitt medlemskap och fick 30 000 extra bonuspoäng.

  • Prenumerera på nyhetsbreven och dra nytta av alla kampanjer. Speciellt kampanjer där du kan samla dubbla eller trippla bonuspoäng. Då passar jag ofta på att boka fler vistelser för att samla extra poäng på hotellnätter jag troligtvis ändå hade bokat. Skulle det inte passa är det ju bara att boka av.

Varför väljer du Strawberry och inte några andra hotellkedjor?

– Utöver bonuspoängen tycker jag att Strawberry är ganska framåtblickande vad gäller innovation och teknik. Jag älskar att testa ny teknik, och på flera av hotellen får jag testa funktioner som Mobile Keys och Choose Room.

Med kedjans nästan 200 hotell, som ändå är så pass olika, kan jag själv anpassa hotellupplevelsen efter tillfälle. Om jag åker på en grabbresa och vill bo centralt och prisvänligt kan jag välja Comfort Hotel, men om jag planerar en romantisk weekend kan jag istället boka en helg på Clarion Hotel eller något av spahotellen.

Vilket är ditt favorithotell?

Comfort Hotel® Børsparken. Jag har fått en speciell anknytning till hotellet efter att ha bott där flera gånger. Personalen är väldigt trevlig och välkomnande och bjuder på mer än bara det vanliga småpratet vid incheckningen. Deras CrossFit-rum är väldigt bra och ännu bättre är att de erbjuder hotellgästerna gratis CrossFit-timmar med PT.

Comfort Hotel Børsparken gym and lobby Gym och Barception på Comfort Hotel Børsparken. Foto: Inger Marie Grini.

Finns det några anställda du tycker extra mycket om?

– Jag skulle på ett viktigt möte för att teckna ett avtal med en kund och lyckades spilla kaffe över mig själv och de papper som skulle undertecknas. Jag hade kommit för sent till mötet om jag hade behövt sticka tillbaka till kontoret för att skriva ut nya papper, men eftersom jag var i närheten av Clarion Hotel® Stavanger chansade jag och ringde hotellet. Trots att jag inte var en hotellgäst hjälpte Roya i receptionen till att skriva ut papperna åt mig och räddade på så sätt mötet och hela min dag.

Vad är en 5-stjärnig hotellupplevelse för dig?

– När du kommer till ett hotell och möts av trevlig personal som välkomnar dig efter en lång dag på jobbet. Snabb och enkel incheckning till ett trevligt rum där det väntar en liten välkomsthälsning med frukt och snacks. Bordet är reserverat i hotellets restaurang och efter en god middag får du njuta av en god natts sömn och sedan vakna upp till en fantastisk hotellfrukost.

Läs mer: Hotellfrukostar du bara måste prova!

Vad är det viktigaste på hotellrummet?

– Egentligen sängen, men det första jag alltid gör när jag går in i rummet är att kontrollera om det har dusch eller badkar. Jag kan inte bestämma mig för vilket alternativ jag föredrar, skrattar Per Erik. De gånger jag får ett rum med dusch lockar badkaret, och vice versa. Absolut bäst är när jag får bägge delar, ler Per Erik.

Clarion Hotel Air: Suite

Du äter frukost med Petter A. Stordalen - vad pratar ni om?

– Vi pratar om hans barndom och hur det har format honom som person. Jag är otroligt nyfiken på hur han har blivit den han är idag. Även om jag har läst hans bok, ”Min hemlighet", är det antagligen bara en förkortad version av hela hans historia.

Hur hoppas du att hotellen kommer vara i framtiden?

– Jag hoppas att hotellrummen kommer att bli mer personanpassade när det kommer till atmosfär - musik, ljus och doft. Det hade varit coolt att automatiskt loggas in på Spotify, Netflix och andra streamingtjänster på rummet. Kunna stänga av ljuset med Siri, beställa frukost och roomservice med Strawberry-appen, och för oss som lider av ont i rygg och nacke skulle det vara skönt att kunna välja mjukhet på sängen.__ Per Eriks nästa mål är att samla 1 000 000 bonuspoäng under sitt medlemskap för att bli PLATINUM LIFETIME-medlem för att få behålla alla fördelarna livet ut.__

Platinum member - Per Erik Smith

6 snabba med Per Erik Smith

Favorithotell? Comfort Hotel Børsparken i Oslo! De har ett fantastiskt gym.

Det bästa med att bo på hotell? Att bli omhändertagen!

Det värsta med att bo på hotell? Att resa hem efteråt.

Om du kunde välja, vem hade du velat stöta på i en hotellhiss? Petter A. Stordalen.

Vad äter du alltid på hotellfrukosten? Äggröra, bönor, ost och smoothieshot

Har du några konstiga vanor när du reser? Jag tar alltid med en HDMI-kabel.