När gymnasier stänger, och elever i grundskolan måste stanna hemma oftare, ökar risken att barn och unga som lever i fattigdom blir utan mat. Därför går Rädda Barnen och Karma ihop för att hjälpa de mest utsatta. Vi är tacksamma över att kunna bidra med något som vi är bra på - mat.

Clarion Hotel Malmö Live + Karma + Rädda Barnen
En i restaurangpersonalen på Clarion Hotel Malmö Live portionerar ut mat som distribueras via Karma.

För en del barn och unga utgör måltiderna i skolan det viktigaste matintaget på hela dagen. I dag finns det barn och ungdomar som lever i fattigdom här i Norden. Med coronakrisen och den ökande arbetslösheten som följer i dess spår blir läget än värre för många familjer. Tack vare Karma, en app som säljer överbliven restaurangmat till halva priset, och Rädda Barnen kan vi nu mätta många magar.


50kr = 1 måltid


Du hittar insamlingen hos Karmas. Insamlingen har hittills fått in nästan 2,5 miljoner! Målet är att donera 100 000 måltider och vi är redan halvvägs där. Clarion Hotel Malmö Live har sedan 21 april i år lagat upp emot 100 måltider varje dag som Karma, med hjälp av Rädda Barnen, sedan har levererat till barn och unga.


Två hotell i Göteborg, Quality Hotel 11 och Clarion Hotel Post, har sedan 4 maj lagat måltider för barn och unga i sitt närområde. Restaurangerna som lagar och paketerar maten går inte med vinst. Pengarna som samlas in går oavkortat till Rädda Barnens arbete för barn.


Vill du bidra till det största svenska barnrättsinitiativet hittills under coronakrisen? Det gör du enkelt här!


#KarmaLemonChallenge


Har du möjligtvis sett folk i sociala medier som filmar sig själva samtidigt som de trycker in en hel citron i munnen? Konstigt och onödigt? Nej, tvärtom. De äter inte en citron för det är gott utan för att förmedla att när något i livet är surt, finns det andra som har det tuffare. Ingen kan göra allt - men alla kan göra något. Om du vill delta gör du såhär:  1. Donera 5 måltider genom att Swisha 250 kronor till 123 649 71 76 (“Karma X Rädda Barnen insamling” är mottagarnamnet).

  2. Filma när du äter en citron och utmana 5 andra personer att göra detsamma.

  3. Dela din video på sociala medier under hashtagen #KarmaLemonChallenge. Glöm inte att tagga de personer du utmanar, tillsammans med @karma_sweden och @raddabarnen.


Du behöver såklart inte göra alltihop. Gör en, två eller alla tre saker. Alla bidrag är välkomna!