Vill du bidra till en bättre jul för cancerdrabbade barn och familjer? Kom till Clarion Hotel® Amaranten i Stockholm och lämna in en julklapp. Årets viktigaste insamling, Ensam julgran söker klappar, går nämligen till Barncancerfonden i år.

Ensam julgran söker klappar på Clarion Hotel® Amaranten
Ensam julgran söker klappar på Clarion Hotel® Amaranten

Ensam julgran söker klappar har pågått varje jul i 6 år och har nu blivit en tradition för alla hotell inom Strawberry. Ute i hotellens receptioner väntar en julgran och alla som vill är välkomna att skänka klappar. Dessa klappar doneras sedan till lokala välgörenhetsorganisationer, och för varje klapp som skänks av er ger Strawberry 10 kr till UNICEF.

I år skänks alla klappar som samlas in på Clarion Hotel® Amaranten till Barncancerfonden. Ett viktigt ändamål som engagerar:

– Ensam julgran söker klappar är ett initiativ som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att ens försöka sätta sig in i de drabbades situation är hjärtskärande, därför är det en oerhörd stark och glädjande känsla att kunna hjälpa till och bidra, säger Ulf Cato, VD på Clarion Hotel® Amaranten

– Barncancerfonden kämpar varje dag för dessa barn och deras familjer och tack vare generösa medmänniskor och gäster får vi på Clarion Hotel® Amaranten möjligheten att skänka hundratals fina julklappar till Barncancerfonden i år. Det är precis vad julen handlar om, kärlek & gemenskap! berättar Ulf Cato.

Klapparna som lämnas in vid Clarion Hotel® Amarantens julgran kommer att skänkas till barn som ligger inlagda på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala under julen. Det berättar Jens Norberg, föreningsinformatör på Barncancerfonden Mellansverige:

– De klappar som blir över efter julafton kommer delas ut till cancerdrabbade barn runt om i Mellansverige efter julafton, i ryggsäckar som vi erbjuder alla barn som fått en cancerdiagnos, säger Jens Norberg.

Clarion Hotel® Amaranten har redan haft besök av många givmilda gäster, vilket kommer leda till många klappar under och efter julafton.

Barncancerfonden - Fotograf: Charlotte GarwellHär ser vi Nils som roar personal och blåser såpbubblor med sjukhusclownen. Fotograf: Charlotte Gawell

Hur kan jag som privatperson bidra till en bättre jul för cancerdrabbade?

– Skänk en gåva till Barncancerfondens lokala föreningar. Man kan skänka pengar till Barncancerfonden på två sätt. Dels till Barncancerfonden centralt, där pengarna går till barncancerforskningen, och dels till en av Barncancerfondens sex lokala föreningar såsom Barncancerfonden Mellansverige, där pengarna går till det praktiska råd- och stödarbete som vi bedriver i respektive region. Här kan vi göra skillnad idag, berättar Jens.

Vad betyder jul för er på Barncancerfonden?

– Omtanke. Och ett ökat gåvoflöde, speciellt från företag. Berättar Jens och avslutar: Jag vill, på Barncancerfonden Mellansveriges vägnar, tacka Strawberry och Clarion Hotel® Amaranten för det här fina arrangemanget. Det här betyder så mycket för cancerdrabbade barn – speciellt nu under jul. Vi i föreningarna kan inte bota, men vi kan göra livet lite ljusare för de familjer och anhöriga som drabbas av barncancer. Tack för att ni stöttar oss i detta arbete.

Vill man bidra året runt är det väldigt enkelt att bli månadsgivare, du kan själv välja vilket belopp du vill skänka. Läs mer och bli månadsgivare här.