Universums senaste undersökning visar att Strawberry är den arbetsgivare som yrkesarbetande och studenter anser som mest attraktiv inom besöksnäringen! Läs mer om utmärkelsen och se företagen som hamnade på topp 10-listan här.

Nordic Choice Hotels most attractive employer Petter Stordalen

Undersökningsföretaget Universums utmärkelse bygger på en studie där totalt 2 363 personer som jobbar i branschen eller som studerar fick svara på frågan vilket företag de tycker är mest attraktivt inom besöksnäringen. Och på första plats hamnade Strawberry.


Det är fantastiskt att komma högst upp på listan. Det här visar att sätter man företagskultur och värdegrundsarbete som prioritet så lönar det sig. Vi är till exempel tydliga i vårt involveringsarbete, både när det gäller nyanlända och människor som är utanför arbetsmarknaden av andra orsaker. Det skapar en levande arbetsplats som många attraheras av. Berättar Tina Tropp Jerresand, Strawberry nordiska HR-direktör.


Ali-hjälpen med Ali och Petter A StordalenAli Popal vann utmärkelsen Årets medarbetare 2017 efter flera år av ovisshet om utvisning från Sverige.


Ett exempel på ett viktigt värdegrundsarbete som vi på Strawberry gör är Ali-hjälpen, som är en hjälpfunktion dit medarbetare som riskerar utvisning kan vända sig och få advokathjälp. Läs mer om det här.


"Nyckeln är att engagera och involvera"


– Vi är inne i en kraftig tillväxtperiod för bolaget vilket innebär att vi har ett stort behov de kommande åren att rekrytera nya medarbetare och att behålla de vi redan har. Det gör vi delvis genom att sätta stort pris på att engagera och involvera medarbetare i nya projekt för att stimulera till utveckling. I år lanserar vi dessutom det interna talangprogrammet The Movement där vi flyttar kompetens genom olika nivåer i företaget. Det är ett sätt att skapa nya interna nätverk, vilket i sin tur ska underlätta för medarbetarna att göra karriär, säger Tina Tropp Jerresand.


Under de kommande 5 åren ska vi mer än fördubbla antalet medarbetare. Vill du jobbar på Sveriges mest attraktiva arbetsplats? Kolla in våra lediga tjänster här!


Här är topp 10-listan för Sverige:  1. Strawberry

  2. Scandic Hotels

  3. Liseberg

  4. Hilton

  5. Elite Hotels of Sweden

  6. Fotografiska

  7. Radisson Hospitality Group

  8. Stureplansgruppen

  9. Astrid Lindgrens Värld

  10. Gothia Towers / Upper House
Läs vidare:


Nyligen vann vi Nordens och Norges bästa hotellkedja, läs om det här!